Kirjastoon muutoksia

Maanantaina 1.6. kirjastoon pääsi pitkän tauon jälkeen asioimaan ja kirjastopalvelujohtaja Anu Järvi-Uutelan mukaan se olikin todella vilkas päivä.

Lainausautomaatti on uudella paikallaan, joten henkilökunta joutui opastamaan lähes kaikkia asiakkaita automaatin luokse.

Asiakas näkee jo nyt uuden kirjaston avarampana, vaikka työ on vielä vasta alkuvaiheessa. Rakennemuutoksia kiinteistöön ei ole voitu suunnitella, kun kiinteistöä odottaa jossakin vaiheessa peruskorjaus.

– Viime vuonna teimme osallistuvaa tilasuunnittelua. Meillä oli työpajoja, joissa oli asiakkaita mukana. Suunnittelufirma on suunnitellut nyt aloitetut tilamuutokset hyödyntäen työpajojen palautteita. Lasten alue siirtyy eri paikkaan ja on aiempaa hieman suurempi. Joskus tuli palautetta, että lasten alueelle eivät edes lastenvaunut mahdu. Täysin uutena tilana on nuorten soppi. Sitäkin oli työpajassa suunnittelemassa kolme yläkouluikäistä nuorta. Soppeen tulee paikka vaikkapa läksyjen tekoon. Nämä tilat ovat näillä näkymin käytössä syksyllä, lupaa Järvi-Uutela.

Tilojen muutostyöt alkoivat koronatauon aikana, mutta jatkuvat vielä kesän yli syksyyn. Asiakkaille palvelut ja aineistot on tarkoitus pitää suunnilleen entisenä. E-aineistojen valikoima kuitenkin kehittyy jatkuvasti. Pienissä tiloissa toimittaessa muutokset eivät käy käden käänteessä.

Aineiston määrää yläkerrasta vähennetään varastoihin, mutta varastotkaan eivät ole kovin suuret, joten helpon tehtävän edessä kirjaston väki ei ole ollut.

Opasteet on myös tarkoitus uusia loppuvuodesta, jotta asiakkaat löytävät paremmin etsimänsä aineiston ja palvelut.

– Me saimme toiminnan käyntiin muutamassa päivässä rajoituksia helpotettaessa, vaikka asioita oli melkoisesti hoidettavana. Piti järjestää muun muassa vaaditut suojavälineet, hanskat, käsidesit ja turvaväliopasteet. Yhteiskäyttöisiä laitteita on nyt aukioloaikana puhdistettava useita kertoja päivässä.

Omatoimiaikaa ei pystytty järjestämään kesäksi lauantaille ja sunnuntaille, kun täällä ei ole silloin henkilökuntaa hoitamassa puhdistamista eikä valvomaan kokoontumisia.

Aamuisin omatoimiaikaa voidaan tarjota, kun paikalla on henkilökuntaa. Omatoimiaikana kirjastoon pääsee kirjastokortilla ja siihen liitetyllä Pin-luvulla, jonka saa kirjastosta.

Mainos: Mediatalo Keskisuomalainen

Mainos: Mediatalo Keskisuomalainen

Vaalimainoksesi mukana bussimatkoilla ja aamupalapöydissä

Mainos: LähiTapiola Uusimaa

Etusivulla nyt

Luetuimmat

Palvelut