Sääksjärven uimaranta avataan

Sääksjärven ranta voidaan taas avata. Pasi Huuhtanen

Mäntsälä

Mäntsälän kunnan tekninen lautakunta käsitteli 2. kesäkuuta kokouksessaan kuntalaisaloitteen, jossa aloitteen allekirjoittaneet pyysivät lautakunnan keskustelevan Sääksjärven uimarannan uudelleen käyttöönottamisesta.

Uimaranta poistettiin alunperin käytöstä, koska uimarannalle kulku menee kiinteistön Rantala 505-416-3-19 läpi ja Mäntsälän kunnalla on ollut aiemmin voimassaoleva vuokrasopimus kulkua varten, mutta kyseinen sopimus päättyi 30. huhtikuuta 2013, jolloin myös rannan käyttö jouduttiin päättämään.

Maanmittauslaitos on tämän jälkeen tehnyt 26. kesäkuuta 2018 kiinteistölle yksityitietoimituksen, jossa määriteltiin kullekkin kiinteistölle kulkuoikeus olemassa olevien kulkuteiden mukaisesti ja ne rekisteröitiin kiinteistörekisteriin ja kartalle. Yksityistietoimituksen myötä kunnan omistamalla kiinteistöllä Sääksjärvenranta on nyt kiinteistörekisteriin merkitty kulkuyhteys alueelle ja tierasitteen kautta yhteys myös jakokunnalta vuokratulle ranta-alueelle.

Näin ollen Sääksjärven uimaranta on taas mahdollista avata yleiseen käyttöön ja alueen kalustaminen ja kunnossapito siirtyy kuntatekniikan vastuulle.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Keskustelu