Pakkaustehdas ojensi auttavan käden mäntsäläläisille – helpotusta luvassa monelle talousahdingossa olevalle

Hyväntekeväisyys: Pakkauskonserni jakaa maailmanlaajuisesti 5 miljoonaa euroa – Mäntsälän avustusjärjestöt saivat summasta 10 000 euroa jaettavaksi

Torstaina 4. kesäkuuta pakkaustehdas Ballin kokoushuoneessa Mäntsälän Nummisissa oli iloista väkeä. Maailmanlaajuinen konserni oli päättänyt jakaa hyväntekeväisyyteen 5 miljoonaa euroa ja Mäntsälän osuus tuosta summasta oli 10 000 euroa.

Ball yhtiön henkilöstövastaava Pekka Heinänen kertoo, että konsernin ylimmältä johdolta lähteneen ajatuksen pääpainona oli, että avustukseen myönnetyt varat kohdennettaisiin tehdaspaikkakuntien oman väestön tarpeisiin. Tämän johdosta yhtiö oli yhteydessä Mäntsälässä sosiaalitoimeen, Mäntsälän seurakuntaan ja Mannerheimin Lastensuojeluliiton paikallisyhdistykseen. Lisäksi hankkeen yhtenä osapuolena oli paikallinen Citymarket, jolta Ball osti lahjakortteja, jotka avustusjärjestöt voivat jakaa parhaaksi näkemiinsä kohteisiin.

– Me oltiin myös yhteydessä suurempiin avustusjärjestöihin, mutta he eivät voinee luvata, että avustus menisi pelkästään Mäntsälään. Yhtiön linjauksena oli, että avustus tukisi paikallisia, koronan vuoksi ja muutenkin ongelmissa olevia, valaisee Heinänen.

Lahjakorteilla haluttiin myös varmistaa, että tuki menee arjen kulujen kattamiseen. Lahjakortilla ei voi esimerkiksi ostaa alkoholia tai tehdä Veikkauksen pelejä.

Avustus tuli iloisena yllätyksenä paikallisille toimijoille ja lahjakortit menevät välittömästi jakoon.

– Ensi viikolla pidetään palaveri kotihoidon, vanhusten palveluohjauksen ja omaishoidon tuen kanssa ja katsotaan sopivat kohteet, kertoo Tiina Peltonen vanhusten omaishoidosta.

Mäntsälän seurakunnan johtava diakoniatyöntekijä Tiina Haukijärvi taas kertoo, että diakoniatyöntekijät tapaavat viikoittain avun tarpeessa olevia ihmisiä sekä diakoniatoimiston avustusvastaanotolla että kotikäynneillä. Taloudellista apua seurakunta myöntää tapauskohtaisesti.

Outi Tähkäpää Mannerheimin Lastensuojeluliiton paikallisyhdistyksestä tietää jo nyt, että tuet tulevat todellakin käyttöön nopealla aikataululla. Järjestö aikoo kuitenkin ohjata lahjoitukset Keusoten kautta.

Yleisesti yrityksiltä ei ole avustuksia paljon tullut, mutta juuri nyt moni, etenkin yksinyrittäjä painii itsekin taloudellisten ongelmien kanssa. Haukijärvi huomauttaakin, että hyvin moni yrittäjä onkin päätynyt heidän vastaanotolle. Tukea on kuitenkin saatavilla moniin elämäntilanteisiin ja Peltonen sanoo, että monelle tukien hakeminen on ollut vaikea paikka, kun on totuttu pärjäämään omillaan.

Koronakevät on silti saanut ihmiset anteliaiksi, sillä yksityishenkilöiltä tulleet lahjoitukset MLL:n paikallisyhdistyksen järjestämään pienkeräykseen ovat Tähkäpään mukaan olleet yllättävänkin suuria summia.

Lahjoituksia ympäri maailman

Ball on maailman suurin alumiinitölkkien valmistaja, joka työllistää 18.000 ihmistä yli sadassa maassa.

Mäntsälän tehdas työllistää noin 100 henkilöä, joista noin yksi neljäsosa on mäntsäläläisiä.

Ball yhtiö osti aiemmin samalla paikalla toimineen Rexamin vuonna 2016.

Tehdas tuottaa 3 miljoonaa tölkkiä päivässä.

Konserni jakaa 5 miljoonaa ympäri maailman ja summa on jaettu jokaisen toimipisteen henkilöstömäärän mukaan.

Mäntsälän osuus oli 10 000 euroa.

Avustuskohteet valittiin jokaisen toimipisteen kohdalla paikallisesti.

Mainos: Mediatalo Keskisuomalainen

Mainos: Mediatalo Keskisuomalainen

Vaalimainoksesi mukana bussimatkoilla ja aamupalapöydissä

Mainos: LähiTapiola Uusimaa

Etusivulla nyt

Luetuimmat

Palvelut