Sepänmäen käsityömuseo avautuu poikkeusjärjestelyin

Poikkeusolot tekivät suuren loven Mäntsälän kesän kulttuuririentoihin, mutta perinteinen Sepänmäen käsityömuseo avautuu vierailijoille 3. kesäkuuta.

Kompensoidakseen kulttuuritarjonnan harvennusta, on Sepänmäen museoon vapaa pääsy läpi kesän. Museo on myös museokortti-museo, eli halutessaan korttiaan voi näyttää kannatusmielessä. Myös museon kahvio on suljettuna koko kesän ajan, mutta vierailijat saavat tuoda alueelle omia eväitä. Museomiljöö voi olla vaikka kesäisen piknikin kohteena.

Alikartanon museo pysyy silti kiinni koko kesän ja asialle on johdonmukainen syy:

– Alikartanolla täytyy kulkea oppaan kanssa huoneesta toisen pienessä ja ahtaassa tilassa, joten siinä on aina oma riskinsä, mutta Sepänmäki on ulkoilmamuseo ja tämä on tällainen rauhallinen ja terapeuttinen ympäristö, jossa ihmiset liikkuvat muutenkin verkkaisesti tutkien, pohti kulttuurisihteeri Tarja Kuusela.

Alueen rakennuksiin saa tutustua omatoimisesti, mutta heinäkuussa on tarjolla myös opastettuja kierroksia. Oppaan työpariksi kunta työllistää lisäksi yhden nuoren heinäkuuksi.

Perinteisesti Sepänmäellä 6. heinäkuuta vietettyä runon ja suven päivää ei myöskään järjestetä tänä kesänä ja muidenkin tapahtumien suhteen Kuuselalla on huonoja uutisia:

– Kulttuurimeijerillä voi käydä nyt bändit treenaamassa ja joitain kokouksia on pidetty, mutta kulttuuritapahtumia ei ole.

Mäntsälän teatteri on jo siirtänyt esitykset seuraavaan vuoteen. Näin ollen lähimmät suunnitellut tapahtumat ovat tällä hetkellä syyskuussa Kulttuurimeijerillä järjestettävä blues-ilta ja 22. elokuuta pidettävät harrastusmessut, joita ei ole ainakaan vielä peruttu.

Erilaiset pop-up-tapahtumat ovat kuitenkin mahdollisia, etenkin kun kulttuurin kaipuu kasvaa kesällä. Lisäksi Kuuselan mukaan on Nummisten kyläyhdistyksellä suunnitelmissa järjestää kesäkuun toisella viikolla kuvaelmia Nordenskiöld-suvun tarinoista ja videoida esitykset sosiaaliseen mediaan.

Etusivulla nyt

Luetuimmat

Palvelut