Jeah Golf opettaa Hirvihaarassa

Hirvihaaran Golfin opetus- ja valmennustoiminnasta vastaa tästä keväästä alkaen Tuusulassa pääpaikkaansa pitävä Jeah Golf.

Tuusulassa opetus- ja valmennustoiminta on ollut Jeah Golfin hallussa jo vuosikausia. Monet Hirvihaaran Golfin jäsenetkin ovat sieltä hakeneet jo aiemmin apua peliongelmiinsa.

– Me ollaan pariskuntana tehty Heinin kanssa yhdessä opetus- ja valmennustyötä jo pitkän aikaa. Nyt toimimme Tuusulassa ja täällä Hirvihaarassa sekä talvisin Malmin hallissa. Minä valmennan junnuja Bossen kanssa ja Heinillä on kurssit ja ryhmät täynnä. Nyt siis näyttää hyvältä, kertoo Ari Savolainen.

– Minä ehdin tänne yhtenä iltana eli tiistaisin ja Bosse hoitaa torstain valmennukset.

– Olemme saaneet junnut todella hyvin liikkeelle, en odottanut, että näin nopeasti saisimme kolmisenkymmentä tänne. Meidät on otettu tänne todella hyvin vastaan. Nyt eka vuosi näyttää, miten ryhmät saadaan kasaan ja miten saataisiin jatkumo talvelle, ettei tarvitsisi joka kevät aloittaa alusta.

– Meillä Tuusulassa on 32 kilpavalmennuksessa. Jos saataisiin tänne sama juttu, niin se olisi hienoa. Nyt vasta muutama tästä ryhmästä käy kilpailuissa, mutta kun saadaan perusjutut kasaan, niin ne kyllä innostuvat kilpailemisestakin.

– Nuorena pitäisi harrastaa mahdollisimman monipuolisesti ja ottaa fysiikkaharjoitukset mukaan sopivassa vaiheessa, ohjeistaa Ari Savolainen.

– Aloitin golfin viime vuonna. Kivalta tuntuu päästä kentälle pelaamaan rangen sijasta. Kävin pelaamassa kentällä jo viime kesänäkin. Pelaan talvella jääkiekkoa. Meidän luokalla ei vielä kukaan muu pelaa golfia, en ole vielä puhunut ketään mukaan treeneihin, kertoo kymmenvuotias Lucas Pund.

Kivellä jännittää kaksi tyttöä kentälle lähtöä:

– Golf on kivaa, hauskaa ja vähän vaikeaakin. Kun oppii jonkun vaikean lyönnin, se on mielenkiintoista. Pari kertaa olen käynyt harjoituksissa ja kentällä on hauskaa. Iskä harrastaa golfia, niin lähdin mukaan. On kivaa, kun olen jo vähän oppinut, kertoo Ines Seppälä.

– Aloitin vasta viikko sitten. Mun veli aloitti aiemmin ja nyt Ineksen isä vähän houkutteli mukaan. Täällä ollaan, on kivaa, tuumii Emily Pund.

Ari Savolainen ja junnutiedotuksesta vastaava Esa Kiuru saavat yhdessä junnujen vanhemmista koostuvan ohjaajajoukon kanssa lapset kentälle.

Ensin lähtevät isommat, jo kilpailuissakin pelanneet, viimeisimpänä pienet pallonlyöjät. Innostusta näyttää olevan yllin kyllin.

Fakta

Jeah Golf

Heini Haapala

liikunnan opettaja

PGA:n jäsen

ammattivalmentaja

useita vuosia naisten maajoukkuevalmentajana

vastaa Jeah Golfin golfkoulujen toiminnasta

Ari Savolainen

amatööripelaajana Suomen ja Ruotsin mestari

golfammattilaisena Euroopan, Aasian ja Etelä-Amerikan toureilla

vastaa Jeah Golfin kilpavalmennuksesta

Bosse Backmann

Suomen PGA:n jäsen

ammattivalmentaja

Etusivulla nyt

Luetuimmat

Palvelut