Kunnan eläinlääkäripalvelut jatkavat entisellään – yhteistyö Helsingin Yliopiston kanssa hyödyttää molempia

Eläinlääkäri Elina Tukia (vas.) ja klinikkaeläintenhoitaja Anu Ahola tutkivat ja rokottivat 5-kuukautisen Äijälän Saran Saaren pieneläinklinikalla. Vaihteeksi potilaana oli koira, vaikka kevät on kissasesonkia. ARKISTOKUVA Katri Hämäläinen

Mäntsälän Uutiset

Helsingin yliopisto jatkaa Mäntsälän kunnan eläinlääkäripalveluiden tuottajana. Keski-Uudenmaan ympäristökeskuksen ja Helsingin yliopiston välinen sopimus Mäntsälän kunnan eläinlääkäripalveluista päättyy 31.12.2021, mutta kunnanhallitus päätti 18. toukokuuta kokouksessaan, että yliopistoyhteistyötä jatketaan nykyisellä ostopalvelumallilla.

Kunnanhallituksen pöytäkirjassa päätöstä kommentoitiin näin:

– Mäntsälä toimii Keski-Uudenmaan maaseutupalvelujen isäntäkuntana ja kunnassa itsessään on iso tuotantoeläinkanta, joka tarvitsee eläinlääkäripalveluja. Lisäksi yliopistoyhteistyö vahvistaa koko Saaren koulutuskampuksen asemaa ja kunnan vetovoimaa opiskelijoiden ja muiden toimijoiden näkökulmasta.

Myös Helsingin yliopisto on erittäin motivoitunut jatkamaan yhteistyötä Mäntsälän kunnan kanssa. Tämän osoittaa tällä hetkellä käynnissä oleva sairaalan remontti, joka on mittava investointi. Remontin valmistuttua syksyllä 2020 sairaalalla on käytössään nykyaikaiset ja entistä paremmat eläinklinikka-, tuotantoeläinsairaala- ja pieneläinvastaanottotilat palvelemaan alueen eläinten omistajia ja opetusta.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Keskustelu