Vielä ehdit hakea kehittämisavustusta – hakuaika umpeutuu 8. kesäkuuta

Mäntsälän yritykset voivat vielä hakea tukea. Jesse Helminen

ELY-keskusten myöntämän yrityksen tilanneanalyysin ja kehittämisavustuksen koronarahoitushaku päättyy maanantaina 8.6. kello 16.15. Saapuneet hakemukset käsitellään hakuhetken sääntöjen mukaisesti.

ELY-keskuksiin on 31.5. mennessä saapunut hakemuksia yhteensä n. 28 600 kpl (n. 843 milj.€). Uudenmaan ELY-keskuksen ylijohtaja Petri Knaapisen mukaan tästä määrästä on käsitelty yli puolet (56 %) ja joista myönteisiä päätöksiä 11 600 kpl (n. 139 milj. €). Toimialoittain eniten myönteisiä päätöksiä on tehty kaupan alan (18%), ravitsemus- ja majoitusalan (16 %) sekä liikenne- ja logistiikka-alan (14 %) yrityksille.

Työ- ja elinkeinoministeriöstä 1.6. uutisoidun mukaisesti uuden kustannustuen käyttöönoton myötä suljetaan Business Finlandin ja ELY-keskusten kehittämisavustukset, joita ne tällä hetkellä myöntävät yrityksille koronatilanteen vuoksi. ELY-keskusten myöntämä koronarahoitus päättyy siten viikon päästä maanantaina (8.6 klo 16.15).

ELY-keskusten tarjoama normaali yrityksen kehittämisavustus on käytettävissä entiseen tapaan. Lisäksi käytettävissä ovat yritysten kehittämispalvelut, joiden osalta ovat voimassa normaalia merkittävästi edullisemmat yritysten omavastuuosuudet. Myös ELY-keskusten myöntämät maaseudun, alkutuotannon ja kalatalouden yritysten koronatuet ovat haettavissa edelleen.

Yksinyrittäjien tukea voi edelleen hakea. Avustusta voi saada päätoiminen yksinyrittäjä, mukaan lukien freelancerit, jolla ei ole työntekijöitä tai yrittäjäkumppania. Yrittäjän pitää osoittaa, että hänen taloudellinen tilanteensa on vuodenvaihteen jälkeen heikentynyt koronaviruksen takia. Yrityksellä ei ole saanut olla taloudellisia vaikeuksia ennen koronakriisiä.

Tuen suuruus on 2000 euroa ja se on kertakorvaus. Tuki myönnetään yksinyrittäjän toiminnan harjoittamisesta johtuvien menojen kattamiseen. Eläke-, palkka- tai muut sivutulot eivät ole este yksinyrittäjätuen myöntämiselle.

Avustusta voidaan maksaa 16.3.2020–31.8.2020 välillä aiheutuneisiin kustannuksiin. Tuki on määräaikainen ja sitä voi hakea 30.9.2020 saakka.

Tuen ohjeistus tarkentui 26.5.2020. Jos olet joko palkka- tai sivutulojen takia tai uutena yrittäjänä YEL-vakuutuksen puuttumisen takia saanut kielteisen tukipäätöksen, voit hakea kunnalta muutosta tukipäätökseen.

Yksinyrittäjän tukia on myönnetty 2. kesäkuuta mennessä 187 kpl.

www.ely-keskus.fi

www.mantsala.fi

Kommentoi

Palvelut