Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Mieskaksikko yritti ryöstää kaupan pelikoneista rahaa rälläkän avulla – vartija keskeytti yölliset puuhat ja saalis jäi laihaksi

Itä-Uudenmaan käräjäoikeus tuomitsi kaksi miestä kuuden kuukauden ehdollisiin vankeusrangaistuksiin törkeän varkauden yrityksistä, joihin parivaljakko syyllistyi K-Citymarket Mäntsälän pelikoneilla maaliskuun alussa.

Lisäksi nuorempi miehistä sai syytteen järjestystä ylläpitävän henkilön vastustamisesta, kun hän kiinni jäätyään rimpuili irti vartijan otteesta.

Vartija sai "pystypainin" seurauksena kipua ja särkyä sekä aristusta lihaksiin ja kolotusta polveen. Miesten yli kaksi tuntia kestänyt yöllinen ryöstöretki oli tarkkaan suunniteltu, sillä heillä oli mukanaan useita erilaisia työkaluja. He pääsivät kaupan sisälle rikkomalla ikkunan.

Parivaljakko ehti rälläköidä kaksi Veikkaus Oy:n pelikonetta auki ja saada niistä rahalippaat ulos. Kolmannen pelikoneen avaus jäi kesken, kun vartija saapui kaupan pihalle ja kaksikko joutui poistumaan paikalta pikaisesti.

Kaupassa oli kaikkiaan 12 pelikonetta ja niissä yhteensä 18 000 euroa. Miesten mukaan saamissa lippaissa oli 5 000 ja 496,50 euroa.

Kaksikko hylkäsi saaliinsa paetessaan ja kateisiin jäi 21,50 euroa. Teko aiheutti 12 000 euron taloudelliset vahingot. Oikeuskäytännön mukaan varkautta on pidetty törkeänä, kun anastetun omaisuuden arvo ylittää 5 000 euroa.

Nuorempi miehistä on ilmoittanut olevansa tyytymätön koko tuomioon. Tuomio ei ole lainvoimainen.