Jouko Mäkinen ansaitusti Vuoden mäntsäläläiseksi

Henkilöt: Mäkinen teki kunnioitettavan 35 vuoden työuran nuorten parissa, ja on myös mukana monenlaisessa toiminnassa seurakunnan lisäksi.

Vuoden mäntsäläläistä muistivat Keskustien kello ja kulta, Päivi Turkka, Kukkatalo Helmililja ja House Of Lola / Suvi Lilja. Siru Vainio

Lasse Herrala

Eläkkeelle vasta jäänyt Mäntsälän seurakunnan nuorisotyöntekijä Jouko Mäkinen nappasi Vuoden 2019 mäntsäläläinen- äänestyksessä hulppeat 604 ääntä. Voitto oli kiistaton. Toiseksi leivottiin Jori Kota- aho 159 äänellä.

Ääniä annettiin kolmatta kertaa järjestetyssä kisassa kaikkiaan 1019. Vuoden mäntsäläläinen on Siru Vainion järjestämä kilpailu, jossa äänestäminen tapahtuu Facebookissa.

Mäkisen saamassa diplomissa tuodaan monipuolisesti esille hänen taitojaan. Hän on työntekijänä ja aikuisena reilu, tasapuolinen, ystävällinen, kiinnostunut ja kannustava. Mäkinen on järjestänyt lapsille ja nuorille monipuolisesti erilaisia kerhoja ja retkiä 35 vuoden ajan. Lisäksi Mäkinen on ollut mukana monenlaisessa toiminnassa seurakunnan lisäksi.

Jouko Mäkinen, mäntsäläläisten "Jokkena" tuntema luonnon ystävä, urheilumies ja nuorten ohjaaja ja tukija on iloinen saamastaan tunnustuksesta. Se on hänelle yksi valonpilkahdus lisää elämän polulle.

– Uskon, että olen saanut äänet lapsiperheitten vanhemmilta, jotka ovat ehkä olleet entisiä kerholaisiani. Pienemmät kerholaiseni eivät ehkä Facebookissa liiku. Ilman muuta tämä oli yllätys, vaikka sainkin asiasta vihiä jo tammikuussa.

Mäntsälässä on Mäkisen mukaan ollut hienoa olla tekemässä töitä. Joka paikkaan on aina ollut sydämellisesti tervetullut. Kaikkiaan Mäkiseltä kului kunnioitettavat 35 vuotta seurakunnan nuorisotyöntekijänä. Mäntsälä oli Mäkisen ensimmäinen työpaikka ja se jäi myös viimeiseksi.

Kait tässä käy toteen se, mitä sanotaan eläkeläisten kiireistä. Niitä riittää.

Jouko Mäkinen

Nuorisotyö on Mäkisen mukaan ollut tapaamista ja luottamuksen etsimistä. Ehkäpä tässä nyt näkyy tuo vuosikymmenten rinnalla kulkeminen. Tärkeää se on, vaikkei aina helppoa.

– Kait tässä käy toteen se, mitä sanotaan eläkeläisten kiireistä. Niitä riittää. Päivään sopii omia yrittäjän töitä 5–6 tuntia, mutta kyllä akkujen lataaminenkin on tunnistettava. Virkaan siunaamispuheessa kirkkoherra Jaakko Leinonen muistutti minua lataamisen tärkeydestä.

– Koronakevät on pannut aikataulut uusiksi. Edelleen tavoitteena on liikkua kaikissa Suomen 40 kansallispuistossa vaimon kanssa. Muutama puuttuu vielä.

Vuoden mäntsäläläistä muistivat Keskustien kello ja kulta, Päivi Turkka, Kukkatalo Helmililja ja

House Of Lola / Suvi Lilja.

Lue eläkkeellejäämishaastattelu tästä

Kommentoi

Palvelut