Hirvihaaran kartano mukautuu omaleimaiseksi keikkapaikaksi – luvassa esiintymisiä nimekkäiltä artisteilta

Kuluneet kuukaudet ovat olleet erityisen vaikeita esittäville taiteilijoille. Muusikoiden ohella poikkeusolot ovat vaikuttaneet kokonaisvaltaisesti koko alaan, sillä keikkojen peruuntuessa myös teknisen toteutuksen tuottajat, tilojen omistajat ja tapahtumajärjestäjät ovat jääneet tyhjän päälle.

Hirvihaarassa kyseiseen tyhjiöön yritetään löytää yhteistä ratkaisua, kun ohjelmatoimisto Gramopop Oy yhteistyössä Hirvihaaran kartanon kanssa lanseeraa keikkasarjan, jossa artistit esittävät keikan yleisölle internetin välityksellä hyödyntäen esityksessään kaunista ja historiallista kartanomiljöötä.

Tapahtuman pressitilaisuudessa paikalla olivat Pertti "Nipa" Neumann, Meiju Suvas, Tia Cohen, Andy McCoy ja keikkasarjan avaava Pelle Miljoona.

Edellisistä Andy McCoylla ja Meiju Suvaksella on jo aikaisempaa kokemusta suoraan nettiin lähetetyistä keikoista, mutta uudenlainen tapa esittää elävää musiikkia faneille herättää silti kysymyksiä. Samalla se saa artistien luovuuden kukkimaan.

– Kyllähän tässä ollaan uuden äärellä ja vanha marssijärjestys tulee muuttumaan, Pertti "Nipa" Neumann pohtii.

Kysymyksessä ei ole kuitenkaan mikään yhdellä kameralla olohuoneessa kuvattu produktio, vaan konseptin on tarkoitus olla järjestäjien mukaan "enemmän keskusteluohjelma kuin haastattelu".

Nettiin lähetetyt jaksot pitävät sisällään usealla kameralla ja korkealaatuisella äänitekniikalla esitettyjen live-keikkojen lisäksi lämminhenkistä keskustelua artistin urasta ja historiasta, tai sitten rakennetaan jotain toisenlaista tarinaa; aivan esittäjän omilla ehdoilla.

– Tämän tyyppinen juttuhan tarjoaa artisteille ja bändeille ihan rajattomasti mahdollisuuksia, visioi Neumann.

Miltä suoratoistetun keikan soittaminen sitten artisteista tuntuu? Meiju Suvas avasi kokemuksiaan aiemmin Ylelle vappuna tehdystä lähetyksestä osuvasti näin:

– Kyllä sen kokee niin, että ne ihmiset ovat siellä kameran takana. Se on sellainen paras kaveri, jolle minä juttelen ja esitän.

Hirvihaaran keikkojen aikataulu ja info

29.5. klo 20 Pelle Miljoona juhlii levynjulkkareita: Adios United!

31.5. klo 18 Paleface (Akustinen)

5.6. klo 20 Meiju Suvas

6.6. klo 18 Tia Cohen

13.6. klo 13 Benny Törnroos & Muumit- Suuri muumikonsertti

13.6. klo 18 Marjo Leinonen & Knucklebone Oscar – Night Fighters

26.6. klo 18 Andy McCoy acoustic trio

28.6. Klo 18 Neumann Band

Keikat järjestetään ohjelmatoimisto Gramopopin, videotuotantoyhtiö Miinamedian sekä Hirvihaaran Kartanon yhteistyössä.

Keikat kestävät noin kaksi tuntia, mutta keikat voivat jatkua pidempäänkin.

Liput Ticketmasterista.

Tapahtumaan ei myydä lippuja paikan päälle, koska kun konseptia alettiin suunnitella, oli pandemiaan liittyvien poikkeusolojen tilanne vielä erilainen ja yleiset ohjeet voivat tästäkin vielä muuttua. 1. kesäkuuta alkaen yleisön mukaan ottaminen onnistuisi pienessä mittakaavassa, ja järjestäjät miettivätkin vielä mahdollisuutta, että yleisöä voitaisiin ottaa pieni määrä kartanolle.

Etusivulla nyt

Luetuimmat

Palvelut