Ehnroosin mäelle nousee moderni koulu – tietotekniikka tekee digiloikan

Jorma Malmivuori uskoo, että Ehnroosista tulee viihtyisä. Lasse Herrala

Pasi Huuhtanen

Maata kaivetaan jo Vanhan Porvoontien varressa koulunmäellä. Noin vuosikymmenen kamppailun jälkeen Ehnroos on saamassa uuden yläkoulun. Pakko se on uskoa, kun koulua rakennetaan.

Nyt ovat käynnissä maanrakennustyöt. Ensimmäisessä vaiheessa rakennetaan pysäköinti- ja liikennejärjestelyjä Ehnroosin sekä viereisen Myllymäen alakoulun käyttöön.

Kakkosvaiheeseen, varsinaisen koulun rakentamiseen päästäneen loppukesällä.Valmista pitäisi olla elokuussa 2022. Tällä hetkellä neljännellä alakoulussa olevat pääsisivät aivan uuteen kouluun.

– Tänne tulee ajan vaatimusten mukainen muuntojoustava koulu, Ehnroosin rehtori Jorma Malmivuori kuvaa.

Muuntojoustavuus tarkoittaa esimerkiksi sitä, että akustisia väliseiniä voidaan siirtää ja tehdä tarpeen mukaan isoja ja pieniä tiloja. Koulumäelle ei siis tule vanhan ajan käytäväkoulua.

– Ideana on, että oppimisympäristö on kaikkialla. Oppimiseen voidaan käyttää niin luokkia, käytäviä kuin pihaakin, Mamivuori kuvaa.

OPETTAJAT ovat olleet koulun suunnittelussa mukana. Useita tilaisuuksia on pidetty, esimerkiksi viime kesänä pajoja, joissa opettajat kertoivat, millaisia kiintokalusteita he haluavat luokkiin.

– Irtokalusteiden hankinta käydään läpi syksyllä, Malmivuori lupaa.

Tilat on suunniteltu niin, että oppilaat ja opettajat viihtyvät, Malmivuori uskoo.

Kouluun tulee suuri ruokala.

– Se rakennetaan Myllymäen koulun puoleiseen päähän. Myös Myllymäen oppilaat syövät siellä, eli ruokala on mitoitettu 750 ruokailijalle. Syöminen tapahtuu kolmessa vuorossa.

TIETOTEKNIIKKA tekee digiloikan. Koululle tulee langaton verkko, jolla oppilaat saavat yhteydet läppäreillä tai Chromebookeilla missä sitten ovatkaan. Malmivuori näkee, että uusi koulu tuo paitsi viihtyisyyden myös yhteenkuuluvuuden uudelle tasolle.

– Yhtä porukkaa olemme olleet tähän astikin, mutta onhan se parakkioloissa haastavaa. Rajoituksia yhteisyydelle on ollut hajanaisten tilojen takia.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Keskustelu

Etusivulla nyt

 1. Jouko Mäkinen ansaitusti Vuoden mäntsäläläiseksi
 2. Maatalousyrittäjä Jussi Aalto otti härkäpavun viljelyyn kymmenen vuotta sitten – "Teollisuus kannusti tähän"
 3. Tuomioistuimissa peruttu jo noin 5000 istuntoa – Pihla Keto-Huovinen: Jutturuuhka tulossa ja jo ennestään pitkät käsittelyajat venyvät
 4. Ehnroosin mäelle nousee moderni koulu – tietotekniikka tekee digiloikan
 5. Puutarhakalusteilla on nyt kova kysyntä
 6. Saitko laskun tuotteesta, jota et ole hankkinut? Olet saattanut joutua identiteettivarkauden uhriksi, näistä merkeistä sen tunnistaa
 7. "Maksimiyleisökapasiteetti on 450 henkeä" – huippumusasta nautitaan sittenkin Helsingin perinteisessä festaripaikassa kesäkuussa
 8. "Ohikulkijat joutuivat väistelemään korkealta pudonneita tölkkejä" – poliisi epäilee nuorten miesten nakelleen juomatölkkejä Helsingin 134-metrisestä tornitalosta
 9. Sepänmäen käsityömuseo avautuu poikkeusjärjestelyin
 10. Hus: Koronaviruspotilaita enää 1,7 prosenttia hengitystieoireisista, potilaita joutunut uudelleen teholle sekavuuden takia
 11. Kuusikymppinen mies sai vakavia vammoja – Poliisi pyytää havaintoja törkeästä pahoinpitelystä Pohjois-Espoossa
 12. Uutta tietoa Espoon Mäkkylän räjähdyksestä: Räjähteet olivat ansa poliiseille
 13. Pääkirjoitus: Aina ei voi olosuhteitaan valita, mutta asenteen voi
 14. Lipunmyynti loppuu kaukojunissakin koronaviruksen takia– "Algoritmi maksimoi etäisyyden muihin matkustajiin"
 15. Tupakannatsan maahan nakkaavia ollaan valmiita sakottamaan – "Tumpista leviää ympäristöön vaarallisia kemikaaleja"

Näytä lisää