Ehnroosin mäelle nousee moderni koulu – tietotekniikka tekee digiloikan

Maata kaivetaan jo Vanhan Porvoontien varressa koulunmäellä. Noin vuosikymmenen kamppailun jälkeen Ehnroos on saamassa uuden yläkoulun. Pakko se on uskoa, kun koulua rakennetaan.

Nyt ovat käynnissä maanrakennustyöt. Ensimmäisessä vaiheessa rakennetaan pysäköinti- ja liikennejärjestelyjä Ehnroosin sekä viereisen Myllymäen alakoulun käyttöön.

Kakkosvaiheeseen, varsinaisen koulun rakentamiseen päästäneen loppukesällä.Valmista pitäisi olla elokuussa 2022. Tällä hetkellä neljännellä alakoulussa olevat pääsisivät aivan uuteen kouluun.

– Tänne tulee ajan vaatimusten mukainen muuntojoustava koulu, Ehnroosin rehtori Jorma Malmivuori kuvaa.

Muuntojoustavuus tarkoittaa esimerkiksi sitä, että akustisia väliseiniä voidaan siirtää ja tehdä tarpeen mukaan isoja ja pieniä tiloja. Koulumäelle ei siis tule vanhan ajan käytäväkoulua.

– Ideana on, että oppimisympäristö on kaikkialla. Oppimiseen voidaan käyttää niin luokkia, käytäviä kuin pihaakin, Mamivuori kuvaa.

OPETTAJAT ovat olleet koulun suunnittelussa mukana. Useita tilaisuuksia on pidetty, esimerkiksi viime kesänä pajoja, joissa opettajat kertoivat, millaisia kiintokalusteita he haluavat luokkiin.

– Irtokalusteiden hankinta käydään läpi syksyllä, Malmivuori lupaa.

Tilat on suunniteltu niin, että oppilaat ja opettajat viihtyvät, Malmivuori uskoo.

Kouluun tulee suuri ruokala.

– Se rakennetaan Myllymäen koulun puoleiseen päähän. Myös Myllymäen oppilaat syövät siellä, eli ruokala on mitoitettu 750 ruokailijalle. Syöminen tapahtuu kolmessa vuorossa.

TIETOTEKNIIKKA tekee digiloikan. Koululle tulee langaton verkko, jolla oppilaat saavat yhteydet läppäreillä tai Chromebookeilla missä sitten ovatkaan. Malmivuori näkee, että uusi koulu tuo paitsi viihtyisyyden myös yhteenkuuluvuuden uudelle tasolle.

– Yhtä porukkaa olemme olleet tähän astikin, mutta onhan se parakkioloissa haastavaa. Rajoituksia yhteisyydelle on ollut hajanaisten tilojen takia.

Etusivulla nyt

Luetuimmat

Palvelut