Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Puutarhakalusteilla on nyt kova kysyntä

– Kun Suomessa on ollut aurinkoinen kevät, puutarhakalusteilla on kova kysyntä, laskee markkinointijohtaja Ville Heinonen Maskun Kalustetalo Oy:stä.

Ulkotiloissa vietetään enemmän aikaa. Ihmiset ovat alkaneet innokkaasti ehostaa terasseja, pihoja ja puutarhoja. Se näkyy aktiivisena kesäkalusteiden kysyntänä.

– Sekä Suomen suurimpien puutarhakalusteostojen että tuotteiden aikaisen kotiuttamisen vuoksi Mäntsälän logistiikkakeskukseen mallistomme saatavuus on erinomainen, Heinonen sanoo.

Skandinaavisuus ja maanläheiset sävyt toimivat Heinosen mukaan ulkotiloissa. Väriä tuodaan tyynyillä, ruukuilla, huovilla ja kasveilla.

Trendikästä on erilaisten materiaalien sekoittaminen keskenään.

– Puu ja muovi toimivat yhdessä. Useat puutarhakalustemateriaalit ovat helppohoitoista ja kestävää polyrottinkia, alumiinia tai aintwoodia. Lankkupöydät ovat kovassa huudossa sisälle ja ulos.

Heinonen tietää, että koronatilanteen myötä suuri määrä ihmisiä siirtyi etätöihin, jolloin kodin työpisteiden kalustukseen alettiin panostaa.

Esimerkiksi työtuolien ja -pöytien kysyntä on ollut suurta.

Osassa ulkomaisten toimittajien kalusteita toimitusajat ovat venyneet alkuperäisestä, mutta ovat nyt palautumassa.

– Kuluttajakäyttäytyminen on poikkeuksellisessa tilanteessa. Olemme panostaneet vahvasti turvalliseen asiointiin niin myymälöissä kuin kevään aikana avatuilla väljillä kesäpihoilla. Huolehdimme etäisyyksistä ja myymälöissä on nostettu hygieniatasoa.

Suomen suurin huonekalujen verkkokauppa masku.com on saanut Heinosen mukaan korona-aikana uusia asiakkaita.

– Koronatilanteen vuoksi laitoimme nopeasti pystyyn puhelinmyynnin. Asiakkaan on mahdollista asioida henkilökohtaisesti myyjämme kanssa puhelimitse ja tilata myös puhelinpalvelun avulla huonekaluja.

Korona-aikana asiakkaille on tärkeää nopea saatavuus.

– Uuden suuren logistiikkakeskuksen ansiosta saatavuus on todella hyvä, jolloin olemme päässeet vastaamaan asiakkaiden tarpeisiin.

Heinonen katsoo, että kotimaisten toimittajien tuotteet korostuvat tällaisessa tilanteessa.

Puolet mallistosta on suunniteltu Suomessa.

– Onneksi meillä on erittäin pitkäaikainen yhteistyö merkittävien suomalaisten toimittajien, esimerkiksi Pohjanmaan Kalusteen, Unico Finlandin, Unessin, Rintaluoman, Hiipakan ja Niemen tehtaiden kanssa.