USU: Tämä ala ei kärsi koronasta, myynti kasvanut kevään aikana viidenneksen etätöiden ja kotona olemisen myötä

Kuvituskuva. Arkisto/ Outi Paappanen

Kodinelektroniikka käy kaupaksi koronakriisistä huolimatta. Tai oikeastaan sen ansiosta, kertoo Uutissuomalainen.

Etätyöhön tarvittavien laitteiden ja viihde-elektroniikan myynti on kasvanut ihmisten viettäessä entistä enemmän aikaa kotona.

– Jos katsotaan vaikka viikkoja 9–17 (helmikuun lopulta huhtikuun lopulle), niin Suomen markkinassa puhutaan 20 prosentin myynnin kasvusta verrattuna samaan aikaan viime vuonna, Elektroniikan Tukkukauppiaat ry:n (ETK) hallituksen puheenjohtaja Markus Nummisalo kertoo Uutissuomalaiselle.

Myydyimpiä tuotteita ovat olleet tietokoneet, näppäimistöt, näytöt ja nettikamerat.

– Tv-myynnissä nähdään pohjoismaisella tasolla todella rajua kasvua. Tiedetään, että myös Suomessa tv-myynti on kasvanut erittäin hyvin, Nummisalo kertoo.

Verkkokauppa.comissa koronaepidemian vaikutus myyntiin alkoi näkyä maaliskuun alkupuolella. Ensimmäisenä kasvoi kannettavien tietokoneiden ja lisänäyttöjen myynti.

Etätöiden ja koulujen sulkemisten takia työvälineitä on pitänyt päivittää kotona. Myös sähköpöytien myynti on lähtenyt kovaan nousuun, kertoo USU:n jutussa Verkkokauppa.comin markkinointi- ja viestintäjohtaja Seppo Niemelä.

Gigantin myyntijohtajan Niko Sandström mukaan elektroniikan kysyntä on ollut aaltomaista. Myös Gigantissa myytiin aluksi paljon etätyöskentelylaitteita. Nyt kysyntä on siirtynyt tuotteisiin, jotka lisäävät kodissa viihtymistä, kuten pelikonsoleihin ja ruuanlaittoon liittyviin pienkoneisiin.

Myös ostamisen tavat ovat muuttuneet koronakriisiin myötä. Asiakkaat ovat siirtyneet myymälöistä verkkoon.

– Viikoilla 9–17 verkon kautta on myyty tuotteita 27 prosenttia enemmän kuin samaan aikaan viime vuonna, Markus Nummisalo kertoo.

Seppo Niemelän mukaan siirtymää myymälöistä verkkokauppaan on ollut jo pitkään, mutta koronatilanne on tuonut siihen uutta vauhtia.

Elektroniikkaa on ollut pääosin hyvin saatavilla koronapandemian aikana. Suurin pula on ollut nettikameroista, kun kysyntä kasvoi yhtä aikaa ympäri maailman ihmisten siirryttyä etätöihin.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Keskustelu

Etusivulla nyt

 1. Taidetta Lahankosken myllyllä Pornaisissa
 2. Maailmanperintökohde joka mahtuu jalkojen väliiin - Struven ketjulla selvitettiin maapallon muotoa ja kokoa 1800-luvulla
 3. Lukijalta: Mitä konsultit todella tietävät?
 4. Lukijalta: Kiertokapula vastaa kysymyksiin jätehuollon perusmaksusta
 5. Keudalle liki 2,5 miljoonaa lisärahoitusta – esimerkiksi opinto-ohjausta voidaan vahvistaa tulevaisuudessa
 6. Grilliherkuttelu näkyy eläinsairaalassa – Ihmisten ruoanjämät voivat viedä koiran jopa leikkauspöydälle
 7. Suurpellon ampumisesta epäillyt vangittiin murhasta epäiltyinä – STT: Toisella Helvetin enkelit -taustaa
 8. Saako urheiluvarusteiden haju yökkimään? Syypää ovat mikrobit, joita varusteet kuhisevat – Näin hajuongelmaa voi vähentää
 9. Google Play -kaupassa oli taas haittaohjelma, joka ostelee kännykänomistajan laskuun – Näin suojaudut pahantahtoisilta ohjelmilta
 10. Auttava puhelin -kampanja palaa: Vie vanha kännykkä kierrätykseen, DNA lahjoittaa rahaa köyhien perheiden älylaitteisiin
 11. Hypoteekkiyhdistys: Suomen talouskasvu koronakeväänä historialliseen sukellukseen, mutta ensi vuonna noustaan
 12. Keskusrikospoliisi: Suurpellon ampumisesta epäillyillä vahvoja kytköksiä järjestäytyneeseen rikollisuuteen
 13. Älä toimi näin, pyytää poliisi: Asukas löysi räjähteen ja kuljetti sen poliisiasemalle, asema jouduttiin eristämään tunneiksi
 14. Poliisilta lisää tietoa eilisestä ampumisesta Pataässä-baarissa: Ase laukesi vahingossa, uhri yhä sairaalassa
 15. Pääkirjoitus: Kesäapulaisten valtakunta

Näytä lisää