Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Asuntokauppa käy koronasta huolimatta

OP Koti Mäntsälän myyntipäällikkö Inka Nissinen toteaa, että koronasta huolimatta viime viikot ovat olleet ihan mukavan työntäyteisiä.

– Vähän kaikennäköisiä asuntoja kysellään ja menee kaupaksi. Isoista perheasunnoista pienempiin kerrostalokaksioihin ja kolmioihin on kiinnostusta ja kauppa käy mukavasti, Nissinen sanoo.

Nissisen mukaan kauppaa tehdään suunnilleen samaan tahtiin kuin vuosi sitten samaan aikaan.

– Myös tonttiasiakkaita on liikkeellä ja pääasiassa haja-asutusalueiden tonteista on kauppoja tehty. Varmaan keskustankin tontit menisivät kaupaksi, mutta kun ei ole sinne tarjottavaa. Myös mökeistä on ollut kiinnostusta.

Hintataso on Nissisen mukaan pysynyt samana, mitään laskua ei ainakaan vielä ole ollut havaittavissa.

– Näyttöihin tulevat ohjeistetaan ja sairaana ei tietenkään saa esittelyihin tulla ja ikäihmisten asuntoihin ei tällä hetkellä mennä lainkaan. Asunnoissa välittäjä aukoo ovet ja kaapit, joten ostajan ei tarvitse koskea niihin.

Koronan ansiosta on otettu paljon sähköisiä palveluja käyttöön.

On esittelyvideoita, esittelyt voidaan hoitaa kokonaan sähköisesti virtuaaliesittelynä.

– Välittäjä on asunnolla ja asiakkaat voivat kotona sohvaltaan seurata esittelyä. Toimeksiannot saadaan tehtyä myös sähköisesti. Sähköistä asuntokauppaakin on päästy tekemään viime viikolla, iloitsee Nissinen.

Marjokodin yrittäjänä toimiva Marjo Havurinne toteaa, että kauppa on vähän kaksijakoista. On kohteita, joista ollaan kovasti kiinnostuneita, mutta on myös kohteita, joihin suhtaudutaan vähän varovaisesti.

– Minulla omakotitalot ovat suosituimpia, sitten tulevat rivitalohuoneistot ja huoneistot kerrostaloissa. Kerrostalohuoneistoja on paljon markkinoilla, joten minulla on ollut hiljaista jo jonkin aikaa. Minullahan pienenä yrityksenä ei ole lainkaan myynnissä uustuotantoasuntoja. Myös vanhemmista omakotitaloista kysyntä on ollut hiljaista niin myynti- kuin ostopuolella, Havurinne sanoo.

– Korona vaikutti siten, että alussa oli eräänlainen shokki, mutta nyt on tullut piristystä, toukokuun alku on ollut reipasta. Tosiostajat ovat liikkeellä, mutta ongelmana on, että entinen asunto pitäisi saada ensin alta pois.

Myyntiajoissa on suurta hajontaa, keskimääräinen myyntiaika on noin 80-90 päivää.

– Yleisnäyttöjä en järjestä lainkaan, turvallisuus edellä mennään. Kohteissa, joihin on paljon kiinnostusta, järjestän esittelyt 15 minuutin välein, kertoo Havurinne.

Havurinne toivoo, että ihmiset Kehä III:n sisäpuolelta kiinnostuisivat vieläkin enemmän Mäntsälän asunnoista.

– Kun nyt koronan aikana opitaan hyödyntämään etätyöskentelyä, niin Mäntsälä olisi oiva paikka työskennellä, olla ja elää. Täällä on tilaa hengittää.