Kaikki kuvaa -hopeaa Riihenmäkeen

Meriitti Riihenmäen koulun yhdeksäsluokkalaisten video Unen merkitys arvioitiin Kaikki kuvaa -kilpailun dokumenttisarjassa toiseksi parhaaksi. Amazementin järjestämään kisaan osallistui kolmisensataa videota.

– Idea syntyi, kun kaikki olimme väsyneitä yhdeksännen luokan viimesen rutistuken aikaan, kuvaa Alisa Röyttä koko viisihenkisen joukkueen tunnelmia.

Ympäristöksi sopi valinnaisen kuvataiteen kurssi. Innostuimme asiasta opettajan kerrottua kisasta.

Nyt tiedämme, miten video tehdään ja kuinka paljon paneutumista vaatii muutaman minuutin video.”

Uni on ajankohtainen niin nuorilla kuin aikuisilla. Videoon kiteytyy yllättävän monta näkökulmaa ja paljon tietoa.

– Suurin työ oli editoinnista, jotta saimme puristetuksi parinkymmenen minuutin aineiston pariin minuuttiin. Idea kristallisoitui hyvin.

– Kyllä tämä opetti paljon. Nyt tiedämme, miten video tehdään ja kuinka paljon paneutumista vaatii muutaman minuutin video, sanoo Oona Willman

– Se myös opetti tekemään yhteistyötä ja kuuntelemaan toisia, lisää Ella Kugler

– Eikä meillä ollut suurempia mielipide-eroja, joskus toki jostakin asiasta keskustelimme. Kehittämiskohde on äänitekniikka.

Kuvataiteen lehtori Mari Mäkitalo-Aho kiittelee videota raikkaaksi ja hauskaksi. Siinä on dokumentaarinen ote ja nuoret ovat ottaneet selvää monesta asiasta. Videon nähtyäni tiesin, että se sijoittuu hyvin.

– Tässä nuoret ovat vastustamattomia. He ovat suunnitelleet ja tehneet kaiken itse. Pääroolin esittäjä on raikas ja luonteva.

Kilpailun kommenttipalstalla Aksia Söderlund kirjoitti: ”Hieno dokumentti! Hyvin olitte löytäneet tietoa, paljon uutta tietoa minullekin! Kuvauspaikat sopivat hyvin dokumenttiin!”

Pääroolin esittäjä on raikas ja luonteva.”

Tekijät esiin

Trivia Productions: Unen merkitys.

Oona Willman, 15 (Näyttelijä, kuvaaja, editoija, käsikirjoittaja), Alisa Röyttä, 16 (Näyttelijä, käsikirjoittaja), Laura Kärkkäinen, 15 (Näyttelijä, käsikirjoittaja), Pinja Tokola, 15 (Näyttelijä, kuvaaja, käsikirjoittaja), Ella Kugler, 15 (Ohjaaja)

Kamera: Canon EOS 600D, Ohjelmistot: iMovie.

Etusivulla nyt

Luetuimmat

Palvelut