Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Juustoportilla nähtiin autoloistoa

MENOPELIT Pörinöihin kokoontuvat harrastajat tuovat silmäteränsä näytille.

Aurinkoinen kesäilta veti Pörinöihin autoharrastajia ja muita menopeleistä kiinnostuneita ympäri Mäntsälää. Toinen toistaan hienompaa autoa lipui parkkipaikalle, ja pian koko parkkipaikka oli täynnä yhdessä hujauksessa. Lasten kovat äimistelyn äänet saivat kävijät hymyilemään entistä enemmän. ”Vauu!”.

Petra, Onni (6) ja Lumi-Tuuli (8) Valkama perheineen ovat Pörinöiden vakiokävijöitä. He ovat saapuneet Sälinkäältä perheen omalla silmäterällä, punaisella vuoden 1963 Buick Electralla.

– Pörinöiden lisäksi olemme käyneet esimerkiksi Helsinki cruisingeissa, Petra Valkama kertoo.

Pörinöissä riittää perheen pienimmille katsottavaa.

– On hienoja autoja, toteavat Onni ja Lumi-Tuuli ytimekkäästi.

Nuhapumppuja saa apteekista.”

Tänäkesänä Pörinöissä oli mukana takakonttikirppis ensimmäistä kertaa, ja muutama pöristelijä oli tapahtumaan saapunutkin farmariautoillaan kaupittelemaan autoaiheista tavaraa.

Ensimmäistä kertaa Pörinöihin Nummisista saapuneen pariskunnan Raimo ja Pia Jantusen farkkuvolkkarin takakontista löytyy erilaisia auton huoltoon tarkoitettuja kemikaaleja. Heidän mukanaan tuli myös vuoden 2006 tummanpunainen Ford Mustang.

– Laita siihen, että se (Mustang) on 4.6 GT. Sitä kuitenkin joku kysyy, niin tietävät ettei kyseessä ole mikään nuhapumppu. Nuhapumppuja saa apteekista, Raimo Jantunen nauraa.

Autoharrastus elää Mäntsälässä vahvana. Pörinöihin alusta asti osallistuneet Kirsi Schavikinia ja Esa Liljaa vetää paikalle yhä uudestaan kaveripiiri ja intohimo jenkkiautoja kohtaan.

– Meillä kaikki autot ovat jenkkejä, jopa käyttöauto, pariskunta kertoo.

Nyt Pörinöissä heillä on mukana vuoden 1977 Chevrolet Camaro, ”Suomi-auto”. Eli auto on tuotu Suomeen täysin uutena.

Ensimmäisen harrastejenkin he ostivat vuosituhannen vaihteessa.

– Löytyy Chevyä ja Moparia, emme ole merkkiuskovaisia. Jenkkiautoissa on se oma hohtonsa. Rahoille voi sanoa hyvästit. Jotkut käyttävät ne etelän matkaan, meillä se menee autoihin. Moottori korjataan keittiön pöydällä. Siihen ovat lapsetkin jo tottuneet, he toteavat nauraen.

Tapahtuman puuhamies Pekka Karjalainen on iltaan tyytyväinen.

– Keli on ratkaiseva tekijä. Harrastevehkeillä ajetaan aurinkoisella kelillä viikonloppuisin.

Karjalaisen Corvette vaihtui alkuvuodesta harrikkaan.

– Se oli enemmän emännän mieleen. Olemme alun perin tavanneet niissä merkeissä, hän sanoo.