Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Itänaapurit tutustuivat päätöksenteon ytimeen

Monen mäntsäläläisen juuret ovat Kirvussa nykyisen Kamennogorskin alueella.

Antrean kaupunkikunnan, Kamennogorskin delegaatio tutustui Mäntsälään kaksipäiväisellä vierailullaan kapinapitäjässä viime viikolla. Nelihenkiseen seurueeseen kuuluivat Kamennogorskin kaupungin henkilöstöjohtaja Natalia Mihailova, koulun rehtori Ljubov Zyrjanova, kaupunginvaltuutettu Valeri Sushko ja yrittäjä Galina Sushko

Kirvu-säätiön kutsuma nelikko tutustui vierailullaan muun muassa Mäntsälän kunnantaloon, mitä delegaatiolle esitteli kunnanhallituksen puheenjohtaja Tapio Havula ja tilapäällikkö Soile Karhinen Mäntsälän ohjelmaan kuului myös tutustuminen venäläisyritys Yandexiin.

Vieraiden mielenkiinnon Mäntsälän kunnan esittelyssä herätti asukasluvun suhde valtuutettujen määrään. Kamennogorskissa on asukkaita noin 15 000, mistä valtuutettujen osuus on vain 15. Mäntsälässä vastaava luku on noin 20 000 ja 43.

Vieraita kiinnosti myös kunnan työntekijöiden määrä. Luonnollisesti myös kuntalaisten työllistyminen oman kuntansa alueella ja liikenneyhteydet kunnasta pääkaupunkiseudulle herättivät myös keskustelua.

Delegaatio mieltyi kunnantalon edustustiloihin ja sen saunaan, vaikka ei sinne tällä kertaa päässytkään. Savusauna odotti vieraita kuitenkin myöhemmin Hirvihaaran kartanossa, minne vieraat majoittuivat.

Valtuustosali oli myös yksi vieraiden ihastuksen kohteista. Sen monikäyttöisyys, valoisuus ja tilavuus aiheuttivat kovasti keskustelua ja toivat hymyn suupieliin. Istahtipa valtuutettu Valeri Sushko jopa paikallisen virkaveljensä kokoustuoliin ottaessaan tuntumaa yhteen täkäläiseen päätöksenteon aitiopaikkaan.