Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Nuoretkin innostuivat puutarhanhoidosta

Suomalaisten kiinnostus puutarhaharrastamiseen on kasvanut viime vuosina erityisesti alle 35-vuotiaiden parissa, kertoo Puutarhaliitto ry tiedotteessaan.

Sen mukaan puutarhaharrastus on yksi yleisimmistä vapaa-ajan kiinnostuksen kohteista, sillä yli 70 prosenttia harrastaa jotain puutarhassa.

– Puolet suomalaisista pitää sitä tärkeänä harrastuksena.

Kantar TNS:n tutkimuksen tulosten mukaan 40 prosentilla suomalaisista on mahdollisuus puuhata omalla pihallaan.

Liiton referoiman tutkimuksen mukaan toiseksi yleisin paikka kasvien kasvatukseen ovat parvekkeet, joita kasvatuspaikkana hyödyntää viidennes väestöstä.

– Lähes yhtä moni viljelee joko koriste- tai hyötykasveja vapaa-ajan asunnollaan. Myös ikkunalaudat ja terassit ovat suosittuja kasvatuspaikkoja.

Puutarhaliiton mukaan puutarhaharrastuksen suosio on kasvanut selkeimmin 18–34-vuotiaiden parissa.

– Nämä viherbuumilaiset ovat nyt jo kiinnostuneempia puutarhanhoidosta kuin perinteinen harrastajajoukko eli 35–64-vuotiaat.

Vanhempi ikäluokka arvostaa viihtyisää koristepuutarhaa, kun taas nuoret ovat erityisen kiinnostuneita viljelemään hyötykasveja: vihanneksia, marjoja ja hedelmiä.

Selkein muutos on tapahtunut nuorten miesten aktiivisuudessa. Vielä vuosina 2014–2017 miehistä yli neljännes ei ollut lainkaan kiinnostunut puutarhanhoidosta.

– Nyt tämä määrä on laskenut alle viidennekseen, kertoo Puutarhaliitto tiedotteessaan.