Kukkia, patsaita ja moottoripyöriä

Lasse Herrala

– Olemme halunneet keventää kulurakennettamme. Siksi erilaisten patsaiden ja muun muassa pihatonttujen myynti on siirtynyt Art Bouffantille, sanoo toimitusjohtaja Pekka Tanttu Kivapiha Oy:stä.

– Lisäksi tiloissamme toimii W-Bike, käytettyjen ja kunnostettujen moottoripyörien erikoisliike.

Tantun mukaan Kivapihan toiminnassa kovin paljon ei ole muuttunut.

– Palveluvalikoimaamme kuuluvat edelleen kiinteistönhuolto, ympäristöpalvelut, puiden ja pensaiden leikkaaminen sekä viherrakentaminen ja puutarha.

– Olemme järjestelleet toimintaamme pienentääksemme käyttökuluja. Työntekijöillemme on jaettu vastuuta oman erikoisosaamisen perusteella. Toki tarvittaessa kaikki tekevät kaikkea. Alan yritykselle on tyypillistä kausiluonteisuus, syksy ja kevät ovat olleet haasteellisia.

Tanttua on ilahduttanut kiinteistöhuollon kasvu. Paitsi Mäntsälästä, kyselyjä on tullut Keravan ja Hyvinkään suunnalta.

– Kohteinamme on yrityksiä, taloyhtiöitä, liikekiinteistöjä ja yksityisiä. Talkkaritöiden lisäksi kivapiha tekee myös pieniä sisäremontteja sekä järjestää tarvittaessa yhteistyökumppaneiden kautta siivouksenkin. Ideamme on auttaa tarvittaessa muita alan toimijoita.

Uutena yrityksenä Kivapihan patsasmyynnistä vastaa Art Bouffant. Se on maahantuoja, joten patsasvalikoima laajenee.

Patsasvalikoima on jo nyt monipuolinen. Lisäksi myynnissä ovat suihkukaivot ja erilaiset pienoispatsaat.

Art Bouffantilla on myös erinomainen valikoima tilaustuotteita. Yrittäjänä Mäntsälässä toimii Risto Merikanto.

– Tällä hetkellä valikoimamme on samansuuruinen kuin se oli viime kesänä, mutta se laajenee. Maahantuojana pystymme myös tarjoamaan tuotteita edullisemmin, koska välikäsiä jää pois, esittelee myyjä Heta Aukia.

– Pystymme myös tilaamaan erikoispatsaita.

Art Bouffantin tuotevalikoimasta löytyy esimerkiksi tyylikkäitä egyptiläishahmoja, eläinaiheisia betonipatsaita, piha- ja vaikkapa kokkipatsaita tontuista ja linnuista puhumattakaan. Koko talon kahviotoiminnasta vastaa Art Bouffant

.

Kolmantena yrityksenä on aloittanut W-Bike.

– Päätuotteemme ovat hyväkuntoiset, käytetyt moottoripyörät, kertoo yrittäjä Vesa Vinnari, jonka liikeidea on hyvä palvelu ja laatu, jotka ovat ensisijaisia hintaan verrattuna.

– Pyörät kunnostetaan, eikä liikkeestämme lähde maantielle pyörää, joka olisi huonosti kunnostettu ja korjattu. Haluamme erottua laadukkaalla työllä.

W-Bike huoltaa ja kunnostaa moottoripyörien lisäksi myös mopot, mönkijät ja muut moottorikäyttöiset harrastekoneet.

Erikoisuutena Vinnari tarjoaa itse rakentamiaan moottoripyöriä.

Mies sanoo syväharrastaneensa rakentamista 15 vuotta.

Yrittämisessä hän hyödyntää 30 vuoden myyntikokemustaan.

– W-Biken esittelypyörässä näkyy itse rakentamisen laatu. Eikä se itse rakennettu ole päivässä valmis. Viimeisimmän pyörän rakentamiseen kului kaksi vuotta.

Erikoisuutena W-Bike tarjoaa myös sijaispyörän huollon ajaksi, noutaa tarvittaessa pyörän huoltoon ja palauttaa huollon jälkeen edullisesti. Myös talvisäilytys on mahdollista.

Kommentoi

Palvelut