Varhaiskasvatusopettajan töitä tekevä Elina Hakkarainen: Päiväkodissa on laajennettu osaamista vinkkaamalla verkkomateriaalia perheille

- Kun palaamme arkeen niin annan lapsille kunnon rutistuksen ja halauksen ja alamme touhuta, kertoo Elina Hakkarainen. Sauvo Jylhä

Anu Miettinen

Järvenpäässä asuva ja varhaiskasvatuksenopettajan töitä Mäntsälän Hyökännummen päiväkodissa tekevä Elina Hakkarainen tekee työtään etänä.

Kun arki on normaali niin Hyökännummen päiväkodissa leikkii ja varttuu noin 120 lasta ja heistä pitää huolen yli 20 ammattilaista.

– Normaalitilanteessa meidän Saniaisharju -ryhmän 3–5 -vuotiaat kävisi kylässä vaikkapa Apilaniitty -ryhmän luona. Sitten leikittäisiin bratzeillä ja legoilla ja perhe- ja autoleikit lähtisi käyntiin.

Mutta nyt on tilanne toinen. Saniaisharjun lapset ovat omissa kodeissaan ja Elinalla on neljäntoista perheen puhelinnumerot käsillä.

– Olen ollut päiväkodissa töissä 25 vuotta ja tämä koronaviruksen tuoma poikkeustila on työhistoriassa poikkeuksellinen.

Soittaessaan perheeseen tärkeintä on osoittaa että Elina-ope on kiinnostunut siitä miten kotona menee.

Tärkeintä on että ei unohdeta toisiamme. Tsemppi -terveiset saniaisryhmäläisille

– Perheet ovat olleet tosi iloisia soitosta. Olen jutellut lastenkin kanssa. Kiherryksen ja naurun lomassa lähetetään terveisiä puolin ja toisin. Tärkeintä on, että ei unohdeta toisiamme, kertoo Elina.

Puhelun aikana käydään läpi myös sitä miten on onnistuttu kunkin lapsen varhaiskasvatussuunnitelmassa. Miten päiväkodissa on tuettu lapsen arkea ja normaalia kasvua.

Vanhemmat saavat tietää miten lasten elämä päiväkodissa sujui maaliskuun puoleen väliin saakka.

Lapset ovat tunnustaneet että päiväkotiin on ikävä ja ikävä on varsinkin kavereita.

– Perheet ovat pysyneet terveinä ja kodeissa on juteltu siitä, miksi nyt ei voi mennä päiväkotiin ja miksi kaverien kanssa ei pääse leikkimään. Nyt ollaan pöpöä piilossa.

Elina kertoo että poikkeustila on laajentanut omaa osaamista, tietoa etsitään, tutustutaan materiaaleihin , joista perheet voisivat hyötyä ja muutenkin pysyä varhaiskasvatuksessa ajan tasalla.

Elina lähettää kaikille ryhmäläisilleen terveisiä:

– Tsemppi -terveiset kaikille. Yhdessä jatketaan eteenpäin ja positiivisella mielellä mennään kohti kesää.

Tekemisen ja tuuminnan verkkosivustoja

Metkoja mentelmiä erityislapsiperheille: hyvinvoivaperhe.fi

Kasvatuksen, opetuksen ja ohjauksen tukimateriaaleja: viitotturakkaus.fi

Suomen Sydänliiton toimittama: neuvokasperhe.fi

Empatialla ja rakkaudella kohti yhteistä hyvinvointia: positiivinenkasvatus.fi

Lauluja myös viitottuna: kielinuppu.fi

Kun on päiväunien aika: kupariketun rentoutustarina

Kommentoi

Palvelut