Digitalisointi pelastaa teollisuuden

Mäntsälässä toimivan Avetakin toimitusjohtaja Lauri Ylimartimo uskoo, että teollisuuden digitalisaatio palauttaa tuotannon takaisin Kiinasta Eurooppaan.

Avetak on digitalisaation ja 3D-kuvantamisen edelläkävijöitä omalla alallaan. Usko tulevaisuuteen on saanut yrityksen laajentamaan toimitilojaan yli 1000 neliöllä.

Avetak haluaa olla palvelutuotannossaan mahdollisimman ketterä ajatuksena, että asioita voidaan tehdä vielä yksinkertaisemmin ja resursseja säästäen. Se tuotti markkinoille vuonna 2016 digitaalisen teollisuuden valmistuspaikan, e-palkin.

Avetakin tuotantoon kuuluu maksuton kilpailutus, auditoitu tuottajaverkosto, menetelmäsuunnittelu sekä ratkaisukeskeinen, yksilöllinen palvelu.

Palvelutarjottimesta löytyvät metalli, muovi, koneistus, sähkö, it-ala sekä suunnittelu ja konsultointi.

– Asiakas voi ottaa meihin yhteyttä e-palkissamme ja kertoa tarpeensa. Me suunnittelemme hänelle tuotteen tai muokkaamme jo laatimiamme 3D-mallinnuksia asiakkaan toiveen mukaisesti. Voimme valmistaa tuotteen itse tai kilpailuttaa sen tuottajaverkostossamme, kuvaa toimitusjohtaja Ylimartimo.

– Me vastaamme sopimusosapuolena tuotteen laadusta ja toimitusajoista, sanoo taloushallinnossa toimiva Helmi Laitinen.

Työntekijöitä yrityksessä on kaikkiaan 12. Liikevaihto on noin 1,7 miljoonaa euroa.

Yrityksen toinen omistaja on Eero Laitinen, joka vastaa tuotannosta ja suunnittelusta.

Esimerkkinä tuotannosta voidaan mainita Coppi, jota Avetak toimittaa Kastelli-taloihin. Coppi on kompakti ratkaisu, joka valmistetaan Palomäentien hallissa.

Coppiin asennetaan valmiiksi talon ilmastointiin, putkistoon, veteen ja sähköön liittyvät laitteet. Se nostetaan valmiina taloon ja Avetak huolehtii myös asentamisesta.

Erikoisia esimerkkejä löytyy monesta paikasta pääkaupunkiseutua, joka on Avetakin päämarkkina.

Sen tuotteita voi ihailla Linnanmäen taikaradan teräsrakenteissa sekä vaikkapa dekoratiivisissa erikoisteräspalkeissa lentoaseman katossa.

– Teräsrakenteita varten perustimme noin vuosi sitten KRP Oy teräsrakenteen, jonka tuotantoon kuuluu rakennusteollisuuden teräsrakenteet. Omistamme siitä 40 prosenttia, laskee Ylimartimo.

Ti-Fa tuoteperhe on kasvanut viidessä vuodessa katseenkestävästä, ilman ruuvausta lattiaan kiinnitettävästä tulisijan eduspellistä teräskaiteiksi, teräsporteiksi, teräksisiksi sisä- ja ulkoportaiksi, alumiinisiksi puunkantokoreiksi, liitutauluiksi, tarjoilualustoiksi ja välitilan levyiksi.

– Teemme mittatilauksissa mallinnukset ja valmistuskuvat. Niiden toimitus kestää kolmisen viikkoa ja vakiotuotteet pystymme toimittamaan muutamassa päivässä, kertoo Laitinen.

Edit 21.5. 2020 klo 9.30: Poistettu jutun lopusta toista yhtiötä koskeva osuus.

Avetak

Toimitusjohtajan teesejä

Toimitusjohtaja Lauri Ylimartimo näkee digitaalisuuden Suomen teollisuuden pelastajana. Se tarkoittaa, että tarvittavat kappaleet on muutettu 3D-muotoon.

Kuviota voidaan pyörittää miten päin tahansa digitaalisena. Muutos mahdollistaa joustavan, nopean ja edullisen tavan kappaleiden muokkaamiseen asiakkaan toiveiden mukaan.

Toimintavarmuus muokkaa koko teollista ympäristöä. Yksilölliset tuotteet voidaan valmistaa nykyistä tehokkaammin ja taloudellisemmin.

Eräkoot ovat pienempiä eivätkä taseet ole kiinni varastoissa. Tuotteet uusiutuvat nopeasti eikä varastoon jää vanhoja tuotteita.

Tämä on Euroopan etu: pystytään tuottamaan asiakkaalle toimintavarmasti juuri hänen haluamiaan tuotteita.

Ei kilpailla pelkästään hinnalla, vaan laadulla ja kokonaistoimituksilla. Määrässä emme pysty kilpailemaan.

Etusivulla nyt

Luetuimmat

Palvelut