Kuningas kehitysvammaisten kanssa

Aki Samuli saa tanssikansan pistämään jalalla koreasti. Tässä parin vuoden takainen tangokuningas villitsi tanssikansaa Seinäjoen Tangomarkkinoilla Torikeskuksessa. Mika Valkama

toimitus

Parin vuoden takainen tangokuningas Aki Samuli saapuu toistamiseen reilun kuukauden sisään Mäntsälään, kun villähteläinen matalaääninen hurmuri laulattaa kehitysvammaisia Mäntsälän Suurlavalla ensi sunnuntaina.

Samuli esiintyi juhannuksena samalla lavalla ja tuleepa mies vielä kolmannenkin kerran Mäntsälään vielä syyskuussa.

Keväällä toisen pitkäsoittonsa julkaissut artisti odottaa erityislaatuista keikkaa innolla.

– Olen saanut paljon esitietoa kollegoilta, jotka ovat olleet vastaavilla keikoilla ympäri Suomea ja odotan sunnuntaita kyllä ihan sikana, Samuli toteaa tohkeissaan.

– Heitä vilpittömämpää ja pyyteettömämpää yleisöä saa hakea ja paikalle on tulossa kaiken lisäksi ihan mieletön määrä väkeä, Samuli hehkuttaa.

– Odotan heitä varmasti aivan yhtä paljon kuin he odottavat minua. Se on iso juttu heille ja iso juttu myös meille, Fantasia-orkesterinsa kanssa suurlavalle saapuva artisti muotoilee.

Tuleva keikka on erityinen monellakin tapaa. Samuli lupaa varata mukaan laatikollisen kortteja, joihin lupaa raapustaa nimmarinsa ja niitä riittävän ihan jokaiselle fanille.

– Keikasta tulee monipuolinen ja poikkeava eikä siellä ole tavallaan sääntöjä. Eli ei mennä tahtilajien mukaan eikä tarvitse tanssia pareittain. Se ei ole tanssi-ilta vaan viihdeilta, laulaja toteaa.

– En sanoisi, etteikö muutkin fanini olisi aitoja. Tunnelma on kuitenkin erilainen, Samuli herkistyy.

Kesällä 35 vuotta täyttäneellä Samulilla on jalat tiukasti maassa suuresta suosiosta huolimatta ja unelmia vielä riittää.

– Oma haave ja unelma on se, että saisin olla viihdyttäjä ja saisin suuren yleisön, koko kansan taakseni, laulaja visioi.

– Haluan olla viihdyttäjä, en pelkkä tanssittaja. En halua olla pelkkä poppari tai humppaveikko. Haluan kumittaa ja haastaa genre-rajoja, mies paukauttaa.

– Näen urani tällä hetkellä niin, että lähtölaukaus on ammuttu, mutta olen vasta lähtöruudussa.

– Eka vuosi tangokuninkaaksi tulon jälkeen oli koulu. Silloin tavallaan hyväksyttiin kouluun ja se ei tarkoita vielä mitään. Kun luovutat kruunun seuraavalle, joko valmistut tai et, Samuli lataa.

– Onnistumisista pitää nauttia, mutta myös muistaa, että kaikki voi olla päivässä ohi, noin 180 keikkaa vuodessa vetävä artisti tuumaa.

Päätä pitää päästä välillä nollaamaan. Samuli tietää silloin, minne mennä.

– Vastapaino tälle kaikelle löytyy navetasta. Jos joku prosessoi päässä, menen sinne. Siellä ei ajattele mitään asioita, kun oot niiden elukoiden kanssa, mies sanoo.

– Asun nytkin maalla. Tien toisella puolella on lypsytila ja naapurissa aaseja. Siinä miljöössä voi vapaapäivinä purkaa reissaamisen ja menemisen paineet, Aki Samuli toteaa.

33. kerta

Kehitysvammaisille suunnatut lavatanssit järjestetään Mäntsälän Suurlavalla sunnuntaina 6.8. klo 14-17.

Erittäin suosittu tilaisuus järjestetään nyt jo 33. kertaa ja paikalle odotetaan jopa tuhatta henkeä.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Keskustelu