Heidi – mopotytöstä prätkämissiksi

Moottoripyörät Kaikki tytöt eivät mene hevostallille.

Heidin oma pyörä on 600-kuutioinen Honda. Pasi Huuhtanen

Pasi Huuhtanen

– Mopot alkoivat kiinnostaa 15-vuotiaana. Piti olla joku, millä pääsee täältä pois, kertoo Ohkolassa lapsuus- ja nuoruusiän asunut Heidi Tapper

Heidi on Ohkolan Tappereita, paljasjalkainen kyläläinen.

Mopolla pääsi kylille, mutta netin kautta vielä kauemmas.

– Tapasin nettiryhmässä mopohullun pojan Helsingistä. Alettiin seurustella ja ropattiin mopoja hirveesti. Siitä tuli yhteinen harrastus.

Lapsuutensa Heidi kävi autonäyttelyissä isänsä kanssa.

Nyt hän viihtyy tallissa.

– Tykkään olla poikaystävän kanssa siellä ja korjata autoja ja mopoja. Yhdessä ajellaan ja yhdessä korjaillaan, Heidi kertoo.

Määrätietoinen nainen tekee muutakin.

– Olen tauolla myynti- ja promootiotöistä ja luen lääkiksen pääsykokeisiin. Mua kiinnostavat ihotaudit ja endokrinologia.

Mopoista alkanut prätkäharrastus on merkinnyt Heidille myös rakkaansa löytämistä. Kaveri on pysynyt samana ja hän ropaa pyöriä netissä löytämänsä Miika Tampion kanssa jo kahdeksatta vuotta.

Heidi on muuttanut Miikan remontoimaan omakotitaloon Vantaalle puolitoista vuotta sitten, eli on tätä nykyä vantaalainen. Oletko maalaistyttö vai pääkaupunkilaisneito?

– Sydämeltäni olen maalaistyttö. Mutta tykkään enemmän asua kaupungissa. Olen niin sosiaalinen ja ulospäin suuntautunut. Kaupungissa on paljon paremmat mahdollisuudet töiden ja opiskelujen suhteen. Siellä on enemmän ovia avattavaksi ja voi menestyä paremmin, Heidi sanoo.

Heidi ja Miika ovat tehneet sekä mopo- että prätkäretkiä keskenään. Mutta ensi kesänä se vasta alkaa.

– Mä sain uuden pyörän viime elokuussa ja ajoin iso A-kortin. Se tuli sen verran myöhään, ettei ehditty tehdä kuin yksi pidempi reissu Keski-Suomeen. Mutta ensi kesänä lähdetään varmaan Norjaan. Siellä on hienoja reittejä samoin kuin Saksan autobahneilla, Heidi suunnittelee.

Heidi on numero yksi

Käynyt koulunsa Ohkolan alakoulussa, Ehnroosin yläkoulussa ja Mäntsälän lukiossa.

Asuu nyt Vantaalla.

Heidin uusi pyörä on punavalkoinen Honda CBR 600F.

Heidin ajama Iso A tarkoittaa ajokorttia, jolla saa ajaa kaikkia moottoripyöriä.

Heidin äänestysnumero Radiocityn MP 18 -ihannetyttökisassa on 1.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Keskustelu