Ehnroosin selviytymistarina: kosteusvaurioista ja remontista toiseen, purkua, parakkia ja odottelua

Yläkoulun opetusta annetaan kuudessa eri rakennuksessa.

Rehtori Jorma Malmivuori on pysähtynyt tutkimaan entisajan työjärjestyksiä, jotka tehtiin käsin nappuloita siirtämällä. Lasse Herrala

toimitus

Ehnroosin selviytymistarina. Ensiksi todettiin kosteusvaurio. Remontti. Päästiin korjattuihin tiloihin. Uusi kosteusvaurio, uusi parakkikierros. Talo purettiin. Uusi suunniteltiin. Valituksen myötä rakentaminen siirtyy ja siirtyy.

Lisäksi kymmenen vuoden aikana jo kuudes rehtori. Kuitenkin opetukseen ollaan tyytyväisiä ja uudistaakin yritetään.

– Sinnikkyyttä se on vaatinut, sanoo jo toista kertaa väliaikaisena rehtorin hommat hanskaansa ottanut Jorma Malmivuori

Kun apu on ollut tarpeen, se on onneksi löytynyt omasta talosta. Lisäksi työtä on monimutkaistanut Etelä-Mäntsälän oppilaitten siirtyminen Kellokoskelle yläkouluun. Virkoja on jouduttu miettimään uudelleen ja yt-neuvotteluja on käyty.

– Opetusta annetaan kuudessa eri rakennuksessa. Teknisen työn tilat ovat Keudalla. Oma ruokala purettiin viime keväänä ja myös syömässä on käyty ammattiopistolla.

– Opettajien kannalta tilanne on vaikea. Päivän aikana ei tavata, kun talosta toiseen juokseminen ei ole mahdollista. Nyt joudutaan järjestämään tapaamisia kouluajan jälkeen erikseen. Opettajia näen silloin tällöin.

Malmivuori yrittää pitää yllä yhteisöllisyyttä joka viikko pidettävillä palavereilla. Hän tunnustaa, että tilanne vaikeuttaa yhteistyötä opettajien välillä.

Tilat ovat opetuksen suhteen hyvät. Kotitalousluokat ovat hyvin varustettuja, samoin fysiikan ja kemian luokissa laboroinnit onnistuvat.

– Pakkasella F-talossa lämpötila lattialla laskee alle 15 asteen. Parmaco, talot vuokraava, on ryhtynyt toimiin asian korjaamiseksi.

Murheita aiheuttaa hallinnon A-talo. Tietenkin kosteusvaurioita! Toinen pää talosta on tyhjätty. Oppilashuolto on siirretty tyhjiin luokkiin muihin taloihin. Rehtori ja kanslisti työskentelevät vielä sairaassa rakennuksessa.

– Päätöstä tehtyyn valitukseen odotetaan kevään korvalla, tietää Malmivuori. Tottakai aktiivisuus lisääntyy, kun päästään rakentamaan.

Malmivuori kiittelee henkilökunnan jaksamista.

– On oltu kaiken keskellä ihan normaali koulu. Koulua on kehitetty ja uusi opetussuunnitelma on otettu käyttöön. Arvioinnissa on tehty yhteistyötä Riihenmäen kanssa.

– Emme ole unohtaneet tärkeintä, opetusta. Hyvin ollaan kartalla.

Oppilaskunnan edustajat Elina Riihikanto ja Elli Pohjalainen ovat tyytyväisiä saamaansa opetukseen. Opettajat yrittävät parhaansa.

– Koska opetustiloissa ei ole juurikaan käytävätilaa, joudumme mennä ulos välituntisin. Myöskään sadekatosta ei ole, joten joskus on aika märkää ja kylmää. Lisäksi juoksemme talosta toiseen, olipa sää mikä tahansa, sanoo Riihikanto.

Pohjalainen pitää haittana, ettei voi tavata kavereita, kun yhteisiä tiloja ei ole.

Kysymykseen, millaisen koulun oppilaat haluaisivat, vastaus on selkeä: Kunhan koulu tulisi!

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Keskustelu

Etusivulla nyt

Näytä lisää