Mäntsälä miettii yleiskaavaa koko kuntaan

Kuvituskuva Riitta Ketola

Pasi Huuhtanen

Mäntsälässä harkitaan yleiskaavan laatimista koko kunnan alueelle. Tähän asti Mäntsälä on tehnyt osayleiskaavoja Keskustaan ja useille kylille

Viimeisimpänä nytkähti eteenpäin Sälinkään ja Soukkion osayleiskaava, josta tehnyt valitukset kumottiin. Se on siis valmistumassa.

Osayleiskaava on yleispiirteinen suunnitelma, joka ohjaa kunnan kehittämistä pitkällä aikavälillä. Asunalueet, työpaikka-alueet ja viheralueet.

Koko kunnan kokoisessa yleiskaavassa tehtäisiin tarkempi tarkastelu taajama-alueille ja kylien keskustoille. Muuten kaava olisi melko yleisellä tasolla, niin kuin nimikin sanoo.

– Koko kunnan kaava olisi Mäntsälän etu muun muassa sen takia, että moni asia on muuttumassa sekä Mäntsälässä että lähiseudulla. Mäntsälä pysyisi muutoksessa mukana ja meillä olisi aluetta ohjaava kaava, yleiskaava-arkkitehti Johanna Sääksniemi sanoo.

Ajatus koko kunnan yleiskaavasta lähtee ensin kuntakehityslautakuntaan pohdittavaksi. Poliittisia päätöksiä sen teosta ei ole tehty. Sääksiniemi ja kaavoitusjohtaja Lauri Pouru esittelivät virkamiesten ajatusta valtuutetuille maanantaina.

Kaavan teko olisi tarkoitus tehdä yhdessä valtuustokaudessa.

Valtuutettuja hirvitti kko kunnan kaavan koko.

– Pienemmätkin kaavat, niin kuin Sälinkää-Soukkion osayleiskaava on ollut teossa kymmenisen vuotta. Kuinka kauan sitten tällaisen teko kestäisi, kunnanhallituksen puheenjohtaja Tapio Havula (kesk) kyseli.

– Onko kaavoituksella resurssit tehdä tällainen, Teuvo Heikkilä (sd) kysyi.

– Vannomaan ei voi mennä. Mutta olemme saamassa suunnitteluapua kuntaan ja jos tähän ryhdytään, niin tähän täytyy keskittyä, Pouru vastasi.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Keskustelu

Etusivulla nyt

Näytä lisää