Mäntsälän nuorisotyöttömyys väheni reilusti – myös pitkäaikaistyöttömyys väheni vuodessa 30 prosenttia

Erityisesti nuorten työttömyys on vähentynyt Mäntsälässä selvästi. Ari Peltonen

toimitus

Työllisyyden näkökulmasta viime vuosi päättyi Mäntsälässä hyvin. Uudenmaan elinkeino-, liikenne- ja ympäristökeskuksen tuorein tilasto joulukuun lopun tilanteesta kertoo, että Mäntsälän työttömyysaste on 6,5 prosenttia, kun vuotta aiemmin vastaavaan aikaan se oli 8,3 prosenttia.

Erityisesti nuorten tilanne ilahduttaa. Toimitusjohtaja Harri Kari Mäntsälän yrityskehityksestä laskee, että Mäntsälässä työttömien määrä on vähentynyt 22,3 prosenttia vuoden takaisesta ja alle 25-vuotiaiden työttömien määrä on pudonnut lähes 32 prosenttia.

Mäntsälässä työttömiä työnhakijoita oli joulukuun lopussa 655, vuotta aiemmin määrä oli 843. Alle 25-vuotiaiden työttömien määrä oli joulukuun lopussa Mäntsälässä 77 (vuotta aiemmin 113). Yli 50-vuotiaiden tilanne on myös helpottunut. Kari laskee, että yli viisikymppisten työttömien määrä on Mäntsälässä pienentynyt 17,2 prosenttia vuoden takaisesta. Joulukuun lopussa heitä oli työttömänä 294 (vuotta aiemmin 355).

Pitkäaikaistyöttömien määrä on vähentynyt vuoden takaisesta 30 prosenttia: joulukuun lopussa yli vuoden työttömänä olleita oli 203, vuotta aiemmin määrä oli 292.

Avoimia työpaikkoja oli nyt joulukuussa 71, kun vuotta aiemmin niitä oli 47. Mäntsälään perustettiin uusia yrityksiä vuoden aikana 101 kappaletta.

Koko Uudenmaan työttömyysaste oli joulukuun lopussa 9,6 prosenttia.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Keskustelu

Etusivulla nyt

Näytä lisää