Paavo Väyrynen avautuu erottamiskohustaan US-blogissa: "Meneillään on laiton kaappausyritys"

Väyrynen kertoo harkitsevansa myös rikosoikeudellisia toimia ja tekijöiden saattamista vahingonkorvausvastuuseen.

Paavo Väyrynen Johanna Erjonsalo / Arkisto

Joonas Alanne

Puolueen perustaja Paavo Väyrynen kirjoittaa Uuden Suomen blogissaan, että meneillään on laiton puolueen kaappausyritys, jota johtaa puolueen varapuheenjohtaja Piia Kattelus Kirjoitus on jaettu myös Kansalaispuolueen Facebook-sivuilla.

Väyrysen mukaan Kattelus, puheenjohtaja Sami Kilpeläinen ja jäsen Tuula Komsi yrittävät muuttaa puoluetta ja tehdä siitä "tavallisen puolueen" muiden joukossa.

Väyrysen mukaan eilistä kokousta, jossa päätettiin hänen erottamisestaan, edelsi pitkäaikainen ruljanssi, jonka aikana kolmikko pyrki muuttamaan puolueen suuntaa muun muassa erottamalla jäseniä.

Lauantain kokous oli Väyrysen mukaan laiton. Vuosikokouksen pitopaikasta ja alkamisajankohdasta oli epäselvyyksiä.

– Se järjestettiin ajankohtana, jonka Kattelus ja Kilpeläinen tiesivät olevan minulle sopimaton. Kokouksessa erotettiin tekaistuin perustein kaksi jäsentä ja otettiin runsaasti uusia jäseniä. Näilläkin päätöksillä pyrittiin vaikuttamaan vuosikokouksen äänivaltasuhteisiin, hän kirjoittaa blogissaan.

Väyrynen sanoo, että hän aikoo toimittaa Helsingin käräjäoikeuteen moitekanteita liittyen puoluehallituksen päätöksenteossa esiintyineisiin laittomuuksiin. Hän harkitsee myös rikosoikeudellisia toimia.

– Eilen esittämillään järjettömillä syytöksillä Kattelus, Kilpeläinen ja Komsi pyrkivät siirtämään huomion sivuun omaan toimintaansa liittyneistä räikeistä laittomuuksista. Pakoon he eivät kuitenkaan niitä pääse, kirjoittaa Väyrynen.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Keskustelu

Luetuimmat

Näytä lisää