Suuri joukko itäeurooppalaisia pääsi töihin väärennetyillä Romanian henkilökorteilla

Rajavartiolaitoksen Suomenlahden merivartioston rikostorjuntayksikkö sijaitsee Helsinki-Vantaan lentoasemalla. JOHANNA ERJONSALO

Jukka Hämäläinen

Pääkaupunkiseudun eräillä työmailla on paljastunut todennäköisesti systemaattinen ulkomaalaisten työntekijöiden työskentely väärennetyillä henkilöpapereilla. Epäillyt ovat Ukrainan ja Georgian kansalaisia, jotka olivat rekisteröityneet Suomeen työntekijöiksi väärennetyillä Romanian henkilökorteilla.

Väärennetyt henkilöpaperit löytyivät, kun Rajavartiolaitoksen alainen Suomenlahden merivartioston rikostorjuntayksikkö teki maaliskuun alussa tarkastuksia useille pääkaupunkiseudun työmaille. Valvontaisku tehtiin yhdessä KRP:n ja aluevalvontaviraston kanssa.

Tavattuja henkilöitä epäillään törkeästä väärennyksestä ja rekisterimerkintärikoksesta.

Tapausten jäljille päästiin merivartioston rikostorjuntayksikön tiedonhankinnan ansiosta. Rajavartiolaitos jatkaa havaitun ilmiön seuraamista ja tutkintaa. Tapauksesta mahdollisesti tietäviä pyydetään ottamaan yhteyttä sähköpostilla vihje@raja.fi

Suomenlahden merivartioston rikostorjuntayksikkö sijaitsee Helsinki-Vantaan lentoasemalla. Sen painopisteenä on laittomaan maahantuloon liittyvä rikollisuus.

Viime vuonna rikostorjuntayksikössä avattiin 27 esitutkintaa, joissa rikosnimikkeenä oli laittoman maahantulon järjestäminen sekä 14 esitutkintaa, joissa rikosnimikkeenä oli törkeä laittoman maahantulon järjestäminen.

Törkeissä laittoman maahantulon järjestämisissä teon taustalla epäillään olevan järjestäytynyt rikollisryhmä.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Keskustelu

Luetuimmat

Näytä lisää