Runda Munken lopetti

Timo Bonsdorff esitteli macha-teetä Mäntsälän konditoriassa kaksi vuotta sitten. Aki Hast

Pasi Huuhtanen

Kahvila Runda Munken lopetti viime viikolla kahvilansa Mäntsälässä. Sulkemisesta kertoo lappu luukulla.

– Lopetamme kahviloiden pidon kokonaan Yvonne Wolff-Bonsdorff kertoo.

Hänellä ja miehellään Timo Bonsdorffilla on Runda Munken -kahvilat Mäntsälässä ja Loviisassa.

– Loviisan kahvilaan tulee uudeksi yrittäjäksi meidän työntekijämme. Kahvilan nimi kyllä muuttuu, sillä Runda Munken on meidän nimemme ja jatkamme sillä yritystoimintaa.

Runda Munken jatkaa catering-yrityksenä.

– Palaamme siihen, minkä osaamme parhaiten, Yvonne Wolff-Bonsdorff sanoo.

Kahvilan lopettamisen taustalla on tilaongelma.

– Olimme väärällä puolella tietä. Myynti ei noussut sille tasolle, mille olisi pitänyt. Emme löytäneet ihmisiä tai ihmiset eivät löytäneet meille kuin olisi pitänyt, Yvonne Wolff-Bonsdorff.

Runda Munken oli samalla puolella Lahdentietä kuin Citymarket ja Kesport, mutta kuitenkin melko kaukana Citymarketista. Pääosa kirkonkylän myymälöistä on Lahdentien toisella puolella Keskuskadun varrella.

Runda Munken ehti toimia Mäntsälässä melko tarkkaan kaksi vuotta. Avajaiset olivat 11. huhtikuuta 2016, mutta toiminta oli alkanut huhtikuun alussa.

Mäntsälään on tulossa uusi konditoria-ravintola Kulmakonditoria. Se avataan 6. huhtikuuta. Kulmakonditorian tulo ei kuitenkaan pelottanut Runda Munkenia pois, Yvonne Wolff-Bonsdorff vakuuttaa.

– Uuden liikkeen tuo olisi ollut meille etu. Se olisi vahvistanut tällaisen palvelun käyttöä Mäntsälässä, hän sanoo Kulmakonditorian tulosta.

Cateringin lisäksi Runda Munken jatkaa teen myyjänä verkossa.

– Verkkokauppa saadaan kuntoon ja toimimaan taas noin kuukauden sisällä. Tällä hetkellä siellä on muutosjärjestelyjä. Mutta pian toimitamme teetä ja cateringpalveluja alueella, Sipoossa asuvat Bonsdorffit kertovat.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Keskustelu