SK: Hiustenvärjäys kammottavalla tavalla pieleen – 16-vuotias tyttö sai päähänsä vakavan syöpymisvamman ja tarvitsi ihonsiirron

Satakunnan kansan mukaan tytölle jouduttiin tekemään ihonsiirto syöpymisen vuoksi.

Joonas Alanne

Satakunnan käräjäoikeus on tuomitsi parturi-kampaajan viime syksynä 40 päiväsakkoon vammantuottamuksesta. Tapauksesta kertoo Satakunnan kansa

Lehden mukaan 52-vuotias nainen oli jo pitkään yrittänyt houkutella kummilastaan, tuolloin 16-vuotiasta raumalaistyttöä, luokseen hiustenvärjäykseen. Heinäkuussa 2016 tyttö oli vihdoin suostunut.

Kun värinpoistoaine oli levitetty päähän ja peitetty muovikelmulla, nainen ja tyttö olivat lähteneet käymään autolla Eurajoella. Kesken matkan tytön päänahkaa oli alkanut kirvellä ja polttaa. Parturi-kampaaja ei välittänyt asiasta.

Kampaamolla nainen oli pessyt tytön hiukset ja vähätellyt hänen saamiaan vammoja. "Noin voi käydä", hän oli sanonut.

SK:n mukaan vamma-alueen tuntohermot olivat tässä vaiheessa jo palaneet eikä tyttö pystynyt enää tuntemaan kipua. Värjäyksen jälkeen parturi-kampaaja oli kehottanut tyttöä pysymään kotona hiljaa asiasta.

Parturi-kampaajan huolimattomuuden vuoksi tyttö sai takaraivolleen kolmannen asteen kemiallinen syöpymisvamma. Vamma-alue oli soikea ja läpimitaltaan noin 5 senttiä, ja iho oli mennyt sen alueelta kokonaan kuolioon. Tytölle piti tehdä ihonsiirto ja hän sanoi kärsineensä lamaannuttavasta kivusta yli puoli vuotta. Kivun vuoksi hän joutui keskeyttämään opintonsa.

Parturi-kampaaja joutui oikeuden päätöksellä maksamaan 400 euron arvosta päiväsakkoja ja maksamaan kummitytölleen korvauksena 10 000 euroa kivusta ja pitkäaikaisesta särystä sekä 500 euroa kosmeettisesta haitasta. Lisäksi hän joutui maksamaan 5000 euron oikeudenkäyntikulut.

Nainen on valittanut tuomiostaan Vaasan hovioikeuteen.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Keskustelu

Luetuimmat

Näytä lisää