Esitys: Sakkorangaistus leikkipuistoissa ja rannalla tupakoitseville – IS: "Jokainen, joka jättää tumpin maahan, on edesvastuuton"

Tupakantumppeja heitetään maahan uskomattomia määriä. Sauvo Jylhä

toimitus

Sosiaali- ja terveysministeriön nimittämä tupakkapolitiikan työryhmä esittää, että rannoilla ja monilla muilla yleisillä paikoilla tupakointi voitaisiin pian kieltää, kertoo Ilta-Sanomat

Esityksessä annettaisiin viranomaisille mahdollisuus kieltää tupakointi muun muassa leikkipuistoissa, bussipysäkeillä, taksitolpilla ja asemalaitureilla. Jos lakia rikkoisi toistuvasti ja huomautuksista huolimatta, viranomainen voisi määrätä tupruttelijalle sakon.

Työryhmän mukaan tupakointi on paitsi kansanterveydellinen, myös ympäristöongelma. Suomessa heitetään maahan vuosittain 680 000 kiloa tupakantumppeja.

– Jokainen aikuinen, joka tällä hetkellä jättää tumpin maahan missä tahansa, on edesvastuuton aikuinen, eikä oikeastaan ajattele lapsia ollenkaan, työryhmän vetäjä Ilkka Oksala sanoo IS:lle.

Kansanedustaja Pekka Puskan (kesk.) mukaan lakimuutos voisi edetä nopeasti.

– Kuvittelisi, että kovin kovaa vastustusta ei tälle tulisi. Se on varmaan sellaista tavanomaista nurinaa, että kaikki kielletään, Puska sanoo IS:lle.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Keskustelu