Eero Kokko palasi Hirvihaaran Golfin puheenjohtajaksi

Eero Kokko harrastuksensa parissa muutama vuosi sitten. alpo manninen

Alpo Manninen

Vuonna 2003 Eero Kokko pisti käyntiin golfkentän rakentamisprojektin Hirvihaaraan.

Hän toimi Hirvihaaran Golf ry:n puheenjohtajana viisi vuotta ja seuran kevätkokouksessa 28.4.2014 hänet nimitettiin seuran kunniapuheenjohtajaksi.

Kokko on siis seuran ensimmäinen ja toistaiseksi ainoa kunniapuheenjohtaja.

Nyt hän palasi yhtiön hallituksen puheenjohtajaksi.

– Mielestäni seuratoiminta ei toiminut ihan parhaalla mahdollisella tavalla. Kentällä kyllä pelattiin, mutta kilpailut olivat pääasiassa hyvien pelaajien kisoja. Tavalliset pelaajat jäivät toiminnassa syrjään. Kun sitten kysyttiin, niin lähdin jälleen mukaan, Kokko kertoo.

Kokon mukaan golfin pelaamisen yhteisöllisyyttä on kehitettävä siten, että kaikille tulee miellyttävä tunne golfyhteisöön kuulumisesta.

Hirvihaara Golf Mäntsälä ry:n hallitus oli tehnyt Kokon johdolla jo monenlaisia suunnitelmia tulevan kauden toiminnan kehittämiseksi.

Työkalupakissa oli jo klubi-iltoja ja muitakin aktiviteetteja, mutta korona vaikutti siihen, että suunnitelmia ei voida vielä ottaa käyttöön.

– Yhteisöllisyys tietenkin kärsii, kun pelataan tiukkojen rajoitusten vallitessa ja kahden hengen ryhmissä, mutta uskon, että se siitä nousee, kun rajoitukset poistuvat. Onhan golf kuitenkin harvoja urheilulajeja, joita voidaan edes jossain määrin harrastaa, tuumii Kokko.

– Yhtiön hallituksen tavoitteena on taata yhtiön talous. Rakennetaan kenttää ja toimintoja siten, että selvitään velvoitteista ja pystytään pitämään henkilöstö töissä. Investointeja ei lähdetä tekemään ennen kuin tilanne vakiintuu.

Kenttä on mainiossa kunnossa, klubirakennus on pieni mutta toimiva, samoin suihkutilat. Glamouria miljöössä ei tietenkään ole, mutta ei ole tarkoituskaan olla.

– Viime vuosina ihmiset lajissa kuin lajissa eivät ole halunneet maksaa harrastuksestaan mitään. Golfissa kaikki maksetaan itse osake- ja pelimaksuilla. Sen puitteissa on toimittava. Tavoitteena on saada kakkua jaettua siten, että maksajia olisi enemmän. Osakeomistamiselle onkin tullut jo paljon etuja, joten riskejä omistamisella ei ole, Kokko kertoo.

Kommentoi

Mainos: LähiTapiola Uusimaa

Näin Mäntsälässä sairastetaan – selvitä mikä kansansairaus sinua uhkaa

| Päivitetty

Palvelut