Meijeri on kuin mansikka kakun päällä

toimitus

– Mäntsälän uusi kulttuurimeijeri on kuin kruunaava mansikka Mäntsälän kakun päällä, joka puhdistaa koko kirkonkylää. Ettei kaikkea vanhaa hävitetä, kertoo Annaliisa Janhunen.

Hän kommentoi uutta kulttuurimeijeriä tilan ensimmäisen näyttelyn pystytyspuuhissa, joka avattiin lauantaina 29. helmikuuta.

Janhusen vetämä ryhmä Matalan kynnyksen maalarit sai kunnian avata Kulttuurimeijerin taidenäyttelyt.

Janhunen on aina haaveillut tällaisesta tilasta. Kuinka isot ovet keskellä avautuisivat pääoviksi ja kuinka portaat laskeutuisivat kadulle. Ja nyt se toimii monelle hyvänmielen paikkana.

Janhusen mielestä tilassa on tehty kivoja ratkaisuja, kuten tilan laittaminen ylempään ja alempaan tasoon muutamalla portaalla nostaen, joten tilaisuuden järjestäjä voi itse päätätä miten tilaisuutta katsotaan ylhäältä alas tai toisin päin.

Värit ovat Janhusesta voimakkaat, mutta se ei ratkaise mitään vaan se riippuu siitä, miten taulut saadaan ripustetaan tilaan.

Lopputuloksena tila on Janhusen mielestä kuin kartano, joka valaisee kaikki illat ja yöt.

Ryhmän työt ovat tyyliltään erittäin monipuolisia. Inspiraatio töihin voi tulla ihan mistä vain ja vaikka maailman pienemmistä ja olemattomista asioista.

Janhunen on vastuussa töiden aiheista ja hän usein löytää inspiraation lähteitä, esimerkiksi kirpputoreilta.

Jokainen ryhmän jäsen saa itse valita omista töistään ne mitkä kehystetään ja mitä viedään tarjolle. Jokaiselta tulee ainakin yksi työ, mutta tarjota saa vaikka viisikymmentä.

Lopullisen valinnan tekee keravalainen jyryttäjä.

Paikka on tilana loistava taiteelle, kauniita ikkunalautoja hyödynnetään laittamalla pienille jalustoille töitä ja seinille narua ja koukkuja jotta saadaan useampia töitä esille.

Kirjoittaja on Riihenmäen yläkoulun 8D luokan Tet-harjoittelija.

Koossa jo yli 10 vuotta

Akvarelliryhmä, joka on ollut pystyssä jo vuodesta 2009. Tämän vuoden näyttelyn viestinä on näyttää se, että vaikka tekijät ovat itseoppineita taiteilijoita, kenelläkään ei ole mitään taidealan koulutusta, niin he eivät ole mitään kukkamaalareita.

– Että no niin nyt ne vanhat akat ovat maalanneet pikkusen kukkasia, sanoo Janhunen.

Annaliisa Janhusen hoivissa toimiva akvarelliryhmä Matalan kynnyksen maalarit juhlisti kymmenvuotista taivaltaan lauantaina 29. helmikuuta.

Vuosien varrella ryhmä on kokoontunut vaikka ja missä ja käynyt pitämässä näyttelyjä ja perinteisiä joulupuoteja jo vuodesta 2011. Töitä on tehty vuosien varrella monilla eri taidesuuntauksilla.

Tämän vuoden juhlanäyttely avattiin Mäntsälän uudessa kulttuurimeijerissä 29. helmikuuta.

Kaikki ovat tervetulleita ihailemaan töitä joka päivä kello 14-18 paitsi maanantaisin 22. maaliskuuta asti.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Keskustelu