Pornaistentielle uutta päällystettä, samoin Hyökännummelta Kellokoskelle

Nämä päällystyskohteet ovat varmoja, mutta muitakin saattaa vielä tulla. Myös pienempiä teitä ja kevytväyliä paikataan.

Riitta Suomalainen

Ensi kesän ensimmäiset teiden päällystyskohteet Uudellamaalla ja Hämeessä ovat parhaillaan kilpailutuksessa. Tänä vuonna rahaa on käytettävissä enemmän, mikä näkyy alemman tieverkon kasvavina päällystysmäärinä.

– Määräraha on noin 15 miljoonaa suurempi vuoden takaiseen verrattuna, projektipäällikkö Niklas Nevalainen Ely-keskuksesta tarkentaa.

Keski-Uudellamaalla varmoja päällystyskohteita on viidellä tiellä. Listalla on Leppäkorventie eli tie numero 11583, Pohjoisväylä (1456), Vähänummentie (1452) ja Jokelantie (1421), jota päällystetään sekä Järvenpään että Hyvinkään päässä. Myös Sipoosta Pornaisten kautta Mäntsälään kulkeva tie numero 1494 saa uutta päällystettä.

Koska marssijärjestys on, että ylempi tieverkko ohittaa alemman, Keski-Uudellamaalla listalle saattavat nousta myös Helsingistä Tuusulan kautta Hyvinkäälle kulkeva tie (45) ja Lahden moottoritie (E75).

– Se selviää keväämmällä kuntomittausten jälkeen, Nevalainen toteaa.

Mittauksissa selvitetään, kuinka paljon nastarenkaat ovat teitä kuluttaneet; kuinka urautuneita ne ovat.

– Mittaukset alkavat yleensä huhtikuussa nastarengaskauden jälkeen. Myös kelin pitää olla kuiva.

Vaikka isojen teiden kuntoa ei ole vielä selvitetty, niin talven vesisateet ovat moukaroineet sekä niitä samoin kuin pienempiä teitä.

– Uudellamaalla teiden kuntoon vaikuttavat suuret liikennemäärät, mutta tänä vuonna päällystystarpeita kasvattaa myös lauha ja sateinen talvi.

Kaikkeen tarvittavaan ei aikaisempaa suurempikaan määräraha riitä. Jostain pitää tinkiä.

– Alemmalla tieverkolla sekä kevyen liikenteen väylillä tehdään pienempiä täsmäkorjauksia.

Uudenmaan Ely-keskus tiedottaa kevään aikana yksityiskohtaisemmin koko kesän päällystysmääristä ja -kohteista, kun kaikki kilpailutukset on tehty.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Keskustelu