Poliisi lopettaa isot puhallusratsiat koronatilanteen vuoksi

Poliisia on ohjeistettu pidättäytymään massiivisista puhallutusratsioista 1. kesäkuuta asti koronaviruksen takia. Arkisto / Johanna Erjonsalo

toimitus

Poliisihallitus on avannut verkkosivun, jolla se kertoo koronaviruksen vaikutuksista poliisin toimintaan. Verkkosivulla kerrotaan muun muassa, miten poliisissa on varauduttu koronavirukseen ja mitkä ovat poliisin tehtävät ja toimivaltuudet erilaisissa tilanteissa.

Sivulla kerrotaan myös, että poliisia on ohjeistettu pidättäytymään massiivisista puhallutusratsioista 1. kesäkuuta asti koronaviruksen takia. Rattijuopumusvalvontaa suoritetaan edelleen normaaliin tapaan hygieniasta huolehtien ja kertakäyttöpillejä käyttäen. Verkkosivulla sanotaan, että koronavirustapausten lisääntyessä varsinaisesti mikään kansalaisten suuntaan näkyvä asia ei ole muuttunut, lukuunottamatta massiivisten puhallusratsioiden lopettamista. Poliisi varautuu omilla sisäisillä toimillaan turvaamaan keskeisimpien toimintojensa turvaamisen sairauspoistumista huolimatta. Hallinnon sisäinen ohjaus ja suunnittelu lisääntyvät, mutta se ei heijastu ulospäin.

Tutustu Koronaan varautuminen poliisissa -sivuun täällä

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Keskustelu