Kunta täsmensi tiedotusta Hepolan koronaepäilystä

Pasi Huuhtanen

Hepolan koululla syntynyt epäily koronatartunnasta on edelleen vahvistusta vailla.

Koulun työntekijä lähti maanantaina kesken päivän kotiin, koska tunsi itsensä sairaaksi. Tiistaina päivällä sivistysjohtaja Pekka Lintonen kertoi kunnan nettisivuilla, että työntekijällä on vahvistettu koronavirustartunta, mutta hänestä ei ole saatu testituloksia.

Ristiriitainen tiedottaminen johti uuteen tiedotteeseen. Siinä kerrotaan, että "terveysviranomaiselta saadun tiedon mukaan Hepolan koulussa työskennelleen henkilön altistusta tutkitaan positiivisena koronatapauksena, vaikka henkilön koronatestauksen tilanteesta ei ole terveysviranomaisen vahvistamaa tietoa. Terveysviranomaisen tekevät altistusjäljitystä. Odotamme terveysviranomaisten ohjeita mahdollisista lisätoimenpiteistä, Pekka Lintonen kirjoittaa.

Onko testit otettu, Keusoten johtaja Pirjo Laitinen-Parkkonen?.

– Kyllä, mutta ei ole vielä tietoa vastauksista.

Epäily koronasta todettiin maanantaina. Testin vastaukset eivät olleet valmiit vielä keskiviikkona iltapäivällä. Miten vastausten saaminen kestää näin kauan?

– HUSlabista saadaan positiiviset vastaukset muutamien päivien sisällä, mutta negatiivisiin voi mennä pidempäänkin. Tämä johtuu siitä, että testejä tehdään kuitenkin koko HUS -alueella nyt paljon. Eli nyt ei voi muuta kuin odotella, Laitinen-Parkkonen sanoo.

Mäntsälästä ei ole vielä löydetty positiivisia koronanäytteitä. Koko Keusote-alueelta positiivisia tapauksia oli keskiviikkoiltana 44 kappaletta.

– Olisi erittäin tärkeää että sosiaalisia kontakteja vältettäisiin, jotta hyvä tilanne teillä säilyisi mahdollisimman pitkään, Laitinen-Parkkonen kannustaa mäntsäläläisiä.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Keskustelu

Luetuimmat

 1. Teetkö sinäkin tämän virheen kauppareissulla? – käsidesiäkin voi käyttää väärin
 2. Joku yritti polttaa suurpaaleja metsässä Mäntsälässä – "Jäljistä päätellen paalit oli sytytetty palamaan jo muutama päivä sitten"
 3. Missä on Anna? Edes some-profiileissa ei ole näkynyt kuulumisia, poliisi julkaisi kuvan
 4. Jokainen talo ja lato rekisteriin – parin vuoden kuluttua koko kunnan rakennuskanta on kartoissa ajantasainen
 5. Hus: Koronaviruspotilaita enää 1,7 prosenttia hengitystieoireisista, potilaita joutunut uudelleen teholle sekavuuden takia
 6. Saitko laskun tuotteesta, jota et ole hankkinut? Olet saattanut joutua identiteettivarkauden uhriksi, näistä merkeistä sen tunnistaa
 7. Jouko Mäkinen ansaitusti Vuoden mäntsäläläiseksi
 8. Kymmenet tutkijat vetoavat: Käytä maskia julkisella paikalla, vaikka huivia jos ei muuta – "Auttaa pelastamaan ihmishenkiä"
 9. Maatalousyrittäjä Jussi Aalto otti härkäpavun viljelyyn kymmenen vuotta sitten – "Teollisuus kannusti tähän"
 10. Nyt loppuu mentolitupakan käryttely: Makusavukkeiden viimeinenkin linnake kielletään tiistain jälkeen – HS: Lakia on jo alettu kiertää
 11. Sepänmäen käsityömuseo avautuu poikkeusjärjestelyin
 12. Ehnroosin mäelle nousee moderni koulu – tietotekniikka tekee digiloikan
 13. Epäily: Kymmenen varastetun kauhakuormaajan tiedot väärennettiin, koneet myytiin eteenpäin
 14. Hävityksen kauhistus Senaatintorilla – kirkkoherra sotketusta Tuomiokirkon muurista: "Jonkun yksittäisen tekijän aikaansaannoksia"
 15. Poliisi takavarikoi alaikäiseltä viinakauppiaalta kymmeniä litroja kirkasta viinaa Vantaalla

Näytä lisää