Kristittyjen sanavapaus Koivulan huolena

vaalit Aito avioliitto -yhdistyksen pj edistää perinteisiä arvoja.

Susanna Koivula

Pasi Huuhtanen

Kristillisdemokraattien Susanna Koivula on toista kertaa ehdolla eduskuntaan. Ensimmäisellä kerralla ääniä tuli 258 kappaletta. Hän uskoo parempaan saaliiseen ensi keväänä.

Suomi tarvitsee Koivulan mielestä kristillisdemokraattisia arvoja.

– Suuret arvokysymykset kiinnostavat minua, esimerkiksi eutanasiaan liittyvät. Saattohoitoa on kehitettävä ettei tarvittaisi eutanasiaa, enkä usko, että sitä missään vaiheessa tarvittaisiinkaan.

Koivula on huolissaan kristittyjen uskontoon liittyvästä sananvapaudesta Suomessa.

– Uskonnonvapauskysymys liittyy Suomessa mielestäni siihen, ainakin viime vuosina, että saavatko kristityt tuoda perinteistä näkemystä sukupuolesta tai seksuaalisuudesta esiin. En ole itse huomannut, että vaikkapa muslimien sananvapautta olisi rajoitettu, hän sanoo.

Koivula pelkää siis sananvapauden rajoittamista perinteisiä kristittyjä arvoja edustavilta.

Esimerkki tästä on hänen mielestään Pori Jazzin toimitusjohtaja Aki Ruotsalan saamat potkut tämän homoseksuaalisuteen liittyvien lausuntojensa vuoksi. Ruotsalan lausunnoista ja potkuista nousi kohu viime kesänä. Susanna Koivula kommentoi Ruotsalan potkuja blogissaan, jonka otsikko oli ”Häpeällistä”.

Porilainen Satakunnan Kansa kirjoitti asiasta näin 6. kesäkuuta 2018:

Uskotko, että kristinuskon avulla homoseksuaali voi muuttua heteroseksuaaliksi?

–Minulla on muutamia ystäviä, joilla on vahva huumetausta. Heille on sitten ollut tällainen vahva uskoontulon kokemus. Heidän elämänsä on saanut ison käännöksen. Olen seurannut heidän elämäänsä ja huomannut tällaisen positiivisen vaikutuksen. En minä voi sitä kyseenalaistaa, jos ihminen näin kokee.

https://www.satakunnankansa.fi/satakunta/pori-jazzin-uuden-toimitusjohta...

Se, mistä Koivula parhaiten tunnetaan on niin sanottu aito avioliitto, liiton pitäminen yksinomaan miehen ja naisen välisenä liittona.

Aito avioliitto ry:n keskeisiä teemoja avioliitonlisäksi ovat sukupuoleen ja sukupuoli-identiteettiin liittyvät kysymykset. Koulujen opetus sukupuolen moninaisuudesta saa yhdistykseltä kritiikkiä, samoin translain uudistusaikeet.

Koivulan käsityksen mukaan sukupuolia on kaksi, tyttö ja poika tai mies ja nainen. Niin sanottuja välimalleja ei sukupuolissa ole olemassa.

– Sen sijaan sukupuoli-identiteetiltään ihminen voi olla jotain muuta. Mutta biologinen tosiasia on, että me olemme joko miehiä tai naisia.

Koivula pitää häiritsevänä sitä, että nykyään saatetaan esimerkiksi kyselyissä tarjota sukupuoleksi kolmatta vaihtoehtoa tyyliin ”jokin muu”. Hänen mielestään sille ei ole tieteellistä perustetta.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Keskustelu

Etusivulla nyt

Näytä lisää