Ulkoministeriön työntekijä sanoi työtoverin hiuksia kauniiksi, voiko se olla häirintää? – Asiantuntija vastaa

Työnantajan on lain mukaan puututtava työpaikalla tapahtuvaan epäasialliseen kohteluun mahdollisimman nopeasti siitä tiedon saatuaan. Arkistokuva

toimitus

Syyllistynkö työpaikkahäirintään, jos kehun työkaverini hiuksia tai pukeutumista?

Moni miettii tällaisia, kun on lukenut tiistaina mediasta ulkoministeriön tasa-arvo- ja yhdenvertaisuuskyselyssä esille tulleista asioista Siinä jotkut kyselyyn vastanneet olivat kokeneet työtoverinsa heittämät hiuksia ja vaatetusta koskevat positiivisetkin kommentit häirinnäksi.

– Tyypillisemmät tapaukset ovat verbaalisella puolella, ne ovat tällaista vähättelyä. Lisäksi kiinnitetään huomiota, esimerkiksi sanotaan että "sinulla on kauniit hiukset" tai "olet pukeutunut tänään epätavallisen kauniisti", sanoipääluottamusmiesKari LehtonenYlen uutisille

Työterveyskeskuksessa työturvallisuuden, työhyvinvoinnin ja työterveyden asiantuntija Päivi Rauramo kertoo, että henkilön yksilöllisten ominaisuuksien, luonteenpiirteiden tai yksityiselämän mustamaalaaminen on työyhteisössä epäsopivaa käytöstä.

Kampauksen tai vaatetuksen kehumista ei kuitenkaan yleisesti katsota olevan tällaista mustamaalaamista.

– Lähtökohtaisesti positiivisten kommenttien lausuminen on hyväksyttävää, mutta jos joku ei siitä pidä, hän voi kokea sen häirinnäksi. Jos joku ei pidä minkäänlaisesta ulkonäköön tai olemukseen liittyvästä kommentoinnista, hänen kannattaa siitä sanojalle sanoa. Jos toinen siitä huolimatta jatkaa kommentointia, on se jo epäasiallista käytöstä hänen puoleltaan, Rauramo toteaa.

Rauramo suosittelee muutenkin, että työtoverinsa sanoista loukkaantuneen kannattaisi heti sanoa sanojalle, ettei pidä tämän kommenteista.

– Kommentoijan kannattaa ehkä huomioida, että ulkonäköön liittyvät hyväntahtoisetkin kommentit ovat vähän kriittisiä viljeltäviä. Toisaalta jos hänelle ei ole asiasta huomautettu, eikä hän ole tarkoituksellisesti pahassa mielessä toisen ulkonäköä kehunut, hän ei ehkä tiedä häiritsevänsä. Kun toinen sitten sanoo, ettei pitänyt sanoista, on tärkeää, että asia sovitaan. Lausuja voi pyytää sanoja anteeksi ja asia on sillä selvä.

Ulkonäkökommenttien lisäksi toinen voi kokea häiritseväksi vaikka toisen vitsailun. Myös siihen pätee Rauramon mukaan sama asia: asia kannattaa ottaa puheeksi toisen kanssa kahdestaan.

– Häiritseväksi käytökseksi voidaan katsoa kaikki se, minkä joku häiritseväksi kokee, hän kertoo.

– Jos toinen ei sittenkään ota toisen loukkaantumista huomioon, vaan jatkaa häiritseväksi koettua käytöstään, tulee asia ottaa esille myös esimiehen kanssa. Esimiehellä on velvollisuus puuttua asiaan. On tärkeää, että nämä asiat työyhteisössä selvitetään.

Rauramo korostaa, että yksilöt ja työyhteisöt määrittelevät itse, mikä työpaikalla on sopivaa käytöstä.

– On myös työpaikkoja, joissa viljellään ronskiakin huumoria ja kielenkäyttöä. Jokainen työyhteisö luo itse omanlaisensa kulttuurin tässäkin suhteessa, hän kertoo.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Keskustelu

Luetuimmat

Näytä lisää