Helsingin Kirjamessuilla on tänä vuonna yli 1 000 esiintyjää

Kirjamessujen suosio on säilynyt vuodesta toiseen. Arkisto / Johanna Erjonsalo

toimitus

Helsingin Kirjamessut järjestetään Messukeskuksessa (Messuaukio 1) 25.–28. lokakuuta.

Tänä vuonna kirjamessuilla keskustellaan muun muassa sananvapaudesta, laulunkirjoittamisesta sekä teemamaa Yhdysvaltojen kirjallisuudesta ja kulttuurista. Kirjamessuilla on 15 ohjelmapistettä, joista kaksi on ruotsinkielistä. Ohjelma koostuu yli 800 keskustelusta ja haastattelusta, joista lähes 130 on ruotsiksi.

Esiintyjinä on kirjailijoiden lisäksi poliitikkoja, taiteilijoita, toimittajia ja vaikuttajia, kaikkiaan esiintyjiä on yli 1 000. Kirjamessujen ohjelmalavojen lisäksi messujen osastoilla on omia ohjelmapisteitä, joissa on kirjailijahaastatteluja ja signeeraustilaisuuksia. Kirjamessujen ohjelmalavalla tähtihetkissä esiintyvät suomalaisista kirjailijoista Kari Hotakainen, Katja Kettu, Olli Jalonen, Riikka Pulkkinen, Anja Snellman, Jari Tervo ja Jaakko Yli-Juonikas

Suomalaiskirjailijoiden lisäksi Helsingin Kirjamessuille tulee yli 40 kansainvälistä kirjailijavierasta, joista Yhdysvalloista tulevat kansainvälisen PEN-sananvapausjärjestön puheenjohtaja ja kirjailija Jennifer Clement, kirjailija Patricia Lockwood, sarjakuvapiirtäjä Don Rosa, kirjailija Cecialia Samartin ja venäläisyhdysvaltalainen Masha Gessen

Uusien kirjojen lisäksi messuilla myydään jo luettuja kirjoja antikvariaattiosastoilla, joita on 41. Kirjamessuihin osallistuu yli 300 yritystä.

Tänä vuonna kirjamessujen lavat on nimetty Helsingin kaupunginosien ja tunnettujen maamerkkien mukaan. Lavojen ohjelmat on myös teemoitettu.

Lastenalue on toiminnallinen ja täysin uudistunut, mukana siellä on muun muassa Pikku Kakkonen.

Kirjamessujen ohjelma kokonaisuudessaan: www.helsinginkirjamessut.fi.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Keskustelu