Kitaristi Paldanius kirjastossa

Tomi Paldanius esiintyy Mäntsälän kirjastossa.

toimitus

Kitaristi Tomi Paldanius konsertoi Mäntsälän kirjastossa lauantaina 27.10. klo 10.30. Konsertti järjestetään yhteistyössä Mäntsälän kulttuuri- ja kirjastopalveluitten kanssa.

Konsertissa kuullaan suurimpia klassikoita artisteilta kuten Queen, Dire Straits, Santana, Eric Clapton, Eagles ja Led Zeppelin.

Uudestakaupungista kotoisin oleva kitaristi valmistui musiikkipedagogiksi Turun taideakatemiasta vuonna 2003. Sitten hän kyllästyi elämään Suomessa ja päätti lähteä kiertämään maailmaa.

– Itseäni en päässyt pakoon, mutta löysin itseni artistina. Vakaa ja turvallinen tulevaisuus sai jäädä taakse. Otin lopputilin kitaransoitonopettajan työstä, myin omaisuuteni, erosin tyttöystävästäni ja lensin New Yorkiin.

Tästä alkoi Paldaniuksen matka oman itsensä löytämiseen artistina.

– Ostin New Yorkista Takamine-merkkisen kitaran ja kuukauden junapassin, jolla saatoin matkustaa ympäri Yhdysvaltoja. Kiersin Yhdysvaltoja sen enempää suunnittelematta. Kävin muun muassa Bostonissa, Montrealissa, Chicagossa, Niagaran putouksilla, Washingtonissa ja Philadelphiassa. Vaikuttavin kokemus oli kuitenkin Nashvillessa Chet Atkins -kitarafestivaaleilla, joissa vierailinkin seitsemänä vuotena peräkkäin.

Yhdysvaltojen jälkeen Paldanius alkoi sovittaa tunnettuja kappaleita soolokitaralle. Hän soittaa tunnetuiden kappaleiden melodiat, soinnut, bassolinjat ja jopa kitarasoolot samanaikaisesti.

Paldaniuksen Livin’ On A Prayer -sovitus on yksi Youtube ensimmäisiä suosittuja kitaravideoita.

Sillä on jo yli 4 miljoonaa katselukertaa. Video valittiin myös Total Guitar -lehden best of Youtube -artikkeliin.

Tällä hetkellä Paldanius asuu Bangkokissa, jossa hänellä on kuusivuotias poika.

Paldanius kiertää ympäri Suomea keikkailemassa. Motivaation esiintymisen aloittamiseen Paldanius on saanut omalta pojaltaan.

– Haluan näyttää pojalleni, että olen muutakin kuin se hauska jammaileva isä sohvalla.

Paldanius teki ensimmäisen kiertueensa viime vuonna ja julkaisee nyt toisen levynsä, Classic Hits Fingerstyle Vol.2.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Keskustelu

Etusivulla nyt

Näytä lisää