Ministeri ehdottaa perheille ilmaisia lääkkeitä kihomatojen ja täiden torjuntaan

Varmin tapa hävittää täit päästä on myrkyttää ne täishampoolla tai -liuoksella. Aineita on kuitenkin käytettävä tarkasti ohjeiden mukaan, ettei pääse syntymään nille resistenttejä täikantoja. Heli Kurimo

Aapo Siippainen

Perhe- ja peruspalveluministeri Annika Saarikko (kesk.) on esittänyt Kelalle, että toimeentulotuen asiakkaat voisivat saada täi- ja kihomatolääkkeet maksutta ilman lääkärin reseptiä.

Kelan tavoitteena on saada toimeentulotuen muutos voimaan alkuvuodesta 2019.

– Etenkin näin syksyllä kihomato- ja täiongelmat ovat tuttuja monissa päiväkodeissa ja kouluissa. Suurimmalle osalle perheistä näiden ongelmien hoito ei tuota vaikeuksia. Kuitenkin perheissä, joissa on taloudellisesti tiukkaa ja rahat on lohkaistava muusta elämisestä, voi lääkkeiden hankinta tuntua liian suurelta kustannukselta, Saarikko perustelee.

Ilman oikeaa hoitoa sekä täiden että kihomatojen leviämistä on vaikea saada kuriin kouluissa ja päiväkodeissa.

– Terveyskeskusten, päiväkotien ja koulujen kannattaa tehostaa informointia täistä ja kihomadoista syksyisin, kun uudet vanhemmat kohtaavat ilmiön. Aikuisten ja lasten on tiedettävä, kuinka toimia, jotta tartunta ei leviä ja saadaan kuriin nopeasti päiväkodissa tai koulussa, muistuttaa Saarikko.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Keskustelu