Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Mäntsälässä kuvattu Swingers ensi-illassa perjantaina

Hirvihaaran kartanossa viime kesänä kuvattu elokuva Swingers tulee elokuvateattereihin 30. marraskuuta.

Se nähdään Mäntsälässä samaan aikaan muun Suomen kanssa.

Cinema Mäntsälän näyttämöllä kunnantalolla on kolme Swingersin esitystä ensi-iltaviikonloppuna 30.11. – 1.12.

Pamela Tolan pitkän elokuvan esikoisohjaus on hyväntuulen kriisikomedia parinvaihtoviikonlopusta, jossa neljä eri ikäistä pariskuntaa kohtaa toisensa. Jokaisella on kriisinsä joko pinnalla tai piilossa. Onneksi tunteet ovat Swingers-kartanossa kiellettyjä ja muutenkin vaihtamalla paranee, vai paraneeko? Ainakin kaikki, mitä tapahtuu kartanossa, jää kartanoon.

Elokuvaa taustoittaa Hirvihaaran kartano. Näyttelijät, muun muassa Roope Salminen kehuivat lehtihaastatteluissa Mäntsälässä oloa, joskaan he eivät tainneet juurikaan Mäntsälän kaduilla liikkua, vaan viihtyivät kartanon maisemissa.

Kuvausryhmä ja näyttelijät viettivät yli kuukauden kartanossa.

Swingers-pariskuntia näyttelevät Marja Salo ja Mimosa Willamo

– Onhan se nyt loistavaa päästä hienojen ihmisten kanssa kesänviettoon upeaan kartanoon ja kutsua sitä työksi, Aku Hirviniemi kommentoi.

– Mäntsälässä oli todella hauskaa. Kuvausaika oli kuin retriitti, vaikka teimme töitä. Miljöö oli rauhoittava ja savusaunasta pääsi pulahtamaan jokeen. Vaikka elokuva kuvattiin ennätyslyhyessä ajassa, ei kiireen tuntu pilannut työntekoa – saimme asua kartanossa, eivätkä pitkät työmatkat päässeet väsyttämään, Mimosa Willamo kertoo.

– Elokuvan tekemisen pitää olla kivaa. Meillä oli tässä niin järjettömän hyvä porukka, että nautin suuresti jokaisesta päivästä. Kaiken lisäksi kuvauspaikat olivat loistavia ja säät suosivat meitä, Mikko Nousiainen sanoo.

Roope Salminen eläytyi rooliinsa vahvasti. Hän kertoo asuneensa Hirvihaarassa kuvausten ajan maanantaista torstaihin. Ajan viettäminen Mäntsälän kauniissa peltomaisemassa auttoi eläytymään rooliin.

– Täällä on ollut tosi kivaa asua, muitakin näyttelijöitä on viettänyt aikaa täällä. Olemme käyneet yhdessä savusaunassa ja uimassa, hän kertoo.

Ensimmäinen Swingersin esitys on perjantaina 30. marraskuuta kello 18.30.