Nimetön ilmianto vei koulusta uskonnollisen joulujuhlan – Yle: "Vanhemmat pelkäävät leimautumista"

Itäsuomalainen koulu joutui yhden vanhemman vaatimuksesta poistamaan joulujuhlasta uskonnollisen osuuden kokonaan. Kuvan jouluseimi ei liity tapaukseen. –  Jari Pietiläinen / Arkisto

Jari Pietiläinen

Itä-Suomessa sijaitseva koulu joutui ilmiannon vuoksi poistamaan joulujuhlastaan uskonnollisen osuuden ja korvaamaan sen muun muassa tontuilla ja metsäneläimillä. Tapauksesta kertoo Yle

Yksi koulun oppilaiden vanhemmista lähetti oppilaitoksen rehtorille viestin, jossa hän huomautti, että joulujuhlan ohjelma on "liian uskonnollista". Ohjelmaa muutettiinkin rehtorin päätöksellä, vaikka oppilaat ja opettajat kummeksuivat päätöstä.

Yle ei kerro, minkälainen osuus ohjelmasta poistettiin.Oppilaiden ja opettajien mielestäjuhlan alkuperäisessäsisällössä ei ollut mitään vikaa.

Aihetta pidetään erittäin arkaluonteisena, eikä rehtori halua koulunsa nimeä julkisuuteen. Leimautumisen pelkoa kokevat myös uskonnottomat vanhemmat.

Opetushallituksen opetusneuvoksenPekka Iivosen mukaanSuomessa toimii ryhmiä, jotka ovat uskonnonvastaisia ja jotka pyrkivät vaikuttamaan uskonnottoman ohjelman vakiinnuttamiseen muun muassa kanteluin ja huomautuksin.

KORJAUS 19.12. kello 13.40: Arvio uskonnonvastaisista ryhmistä on opetusneuvos Iivosen näkemys, ei koko Opetushallituksen.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Keskustelu

Etusivulla nyt

 1. Jouko Mäkinen ansaitusti Vuoden mäntsäläläiseksi
 2. Maatalousyrittäjä Jussi Aalto otti härkäpavun viljelyyn kymmenen vuotta sitten – "Teollisuus kannusti tähän"
 3. Tuomioistuimissa peruttu jo noin 5000 istuntoa – Pihla Keto-Huovinen: Jutturuuhka tulossa ja jo ennestään pitkät käsittelyajat venyvät
 4. Ehnroosin mäelle nousee moderni koulu – tietotekniikka tekee digiloikan
 5. Puutarhakalusteilla on nyt kova kysyntä
 6. Uhri sai vakavia vammoja – Poliisi pyytää havaintoja törkeästä pahoinpitelystä Pohjois-Espoossa
 7. Pääkirjoitus: Aina ei voi olosuhteitaan valita, mutta asenteen voi
 8. Lipunmyynti loppuu kaukojunissakin koronaviruksen takia– "Algoritmi maksimoi etäisyyden muihin matkustajiin"
 9. Tupakannatsan maahan nakkaavia ollaan valmiita sakottamaan – "Tumpista leviää ympäristöön vaarallisia kemikaaleja"
 10. Teetkö sinäkin tämän virheen kauppareissulla? – käsidesiäkin voi käyttää väärin
 11. Raidejokerin tuplaraidetta valettu paikoilleen reilut 500 metriä, rakentaminen aikataulussaan – "Negatiivistakin palautetta tulee, mutta pääasiassa kaupunkilaiset ovat ottaneet rakentamisen hyvin vastaan"
 12. Kymmenet tutkijat vetoavat: Käytä maskia julkisella paikalla, vaikka huivia jos ei muuta – "Auttaa pelastamaan ihmishenkiä"
 13. USU: Yhä useampi kirjoittaa ylioppilaskokeissa vähintään viisi laudaturia
 14. Kouluvuosi saatiin päätökseen erilaisissa oloissa – Ehnroosin parakkikoululla yllättäviä etuja
 15. Koronavirusta Helsingin jätevedessä – "Jätevesistä voidaan havaita ennakkoon, jos virusta kiertää väestössä enenevissä määrin"

Näytä lisää