Niina, 28, teki historiaa – "Välillä pitää todistella asiakkaille, että se olen tosiaan minä, joka on huoltanut autosi"

Niina Korjuksen mukaan työkaverit ovat ottaneet hänet hyvin vastaan, mutta joillekin asiakkaille naispuolisen mekaanikon tapaaminen tulee yllätyksenä. Lehdistökuva

toimitus

Automekaanikko Niina Korjus, 28, on Suomen ensimmäinen Kian naispuolinen master-tason automekaanikko.

Korjus läpäisi äskettäin Kian kaksivuotisen TRP-huoltokoulutuksen (Technician Recognition Programme).

Koulutuksen korkein taso tuo suorittajalleen master-tason mekaanikon pätevyyden.

– Tuntuu, että olen saavuttanut sen tason mitä olen tavoitellut tässä ammatissa. Aloitin aikanaan master-tason mekaanikon harjoittelijana. Jo tuolloin hämmästelin, miten paljon hän tiesi eri asioista. Nyt sitten itse olen tässä saman tutkinnon suorittaneena. Tarpeeksi kun yrittää, niin on mahdollista saavuttaa mitä vain, Korjus kommentoi tiedotteessa.

Korjus kannustaa naisia mukaan miesten alana pidettyyn mekaanikon työhön. Hänen mukaansa työkaverit ja esimiehet ovat ottaneet hänet todella hyvin vastaan. Aika ajoin työpaikan ainoa nainen kohtaa kummastelua asiakkailta.

– Enemminkin on joutunut välillä todistelemaan asiakkaille, että minä se tosiaan olen, joka on huoltanut sinun autosi. Kaikille alalla haluaville naisille toivotan rohkeutta ja oikeaa asennetta. Pienistä vastoinkäymisistä ei pidä lannistua, kuten ei muutenkaan elämässä.

Ennen automekaanikon uraansa Korjus työskenteli elektroniikka-asentajana. Autojen pariin päätyminen ole ollut sattumaa, sillä Korjuksella on muun muassa rallitaustaa.

– Harrastuksen kautta innostuin mekaanikon ammatista. Olen ollut mukana rallitiimissä ja ajanut myös jokamiesluokkaa. Korjaaminen tuntui kutsumukselta ja tykkään tehdä töitä omilla käsilläni. Lisäksi sähkö ja sähkötyöt ovat kiinnostaneet aina.

Työssä Korjusta motivoi jatkuvasti kehittyvän alan tuomat haasteet. Jyväskyläläinen Korjus luonnehtii itseään myös järjestelmälliseksi.

– Täytyy olla aitoa halua kehittyä työssään. Oma järjestelmällisyyteni on auttanut minua paljon työn laadun varmistamisessa, esimerkiksi vikojen etsinnässä. Järjestelmällisyys myös nopeuttaa huollon läpimenoaikoja.

Korjusta innostaa myös Kian nousu haastamaan perinteiset merkit.

– Nykymallit ovat todella kilpailukykyisiä kaikkien osa-alueiden osalta. Kian brändin kehitystä kuvaavat hyvin esimerkiksi muotoilu ja teknologia.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Keskustelu