Uudenmaan lumiennätys on nyt 58 senttiä: poikkeamat keskiarvoon hurjia – "Paljon sitä on"

Lunta on taas poikkeuksellisen paljon. Arkisto/Anneli Tuominen-Halomo

Jukka Hämäläinen

Uudellamaalla on nyt tällä hetkellä eniten lunta Hyvinkäällä, 58 senttiä. Seuraavaksi eniten sitä löytyy Helsinki-Vantaan lentoasemalta, jossa mitattiin keskiviikkoaamuna 55 senttiä.

Hieman vähemmän eli 53 senttiä lunta on esimerkiksi Espoon Nuuksiossa, Nurmijärvellä ja Lohjalla. Helsingin Kaisaniemessä lumensyvyys on 41 senttiä.

– Paljon sitä on. Poikkeamat pitkäaikaiseen keskiarvoon ovat Helsinki-Vantaan lentoasemalla 34 senttiä, Lohjalla 23 senttiä, Hyvinkäällä 20 ja Kaisaniemessä 16 senttiä, päivystävä meteorologi Ari Mustala tutkii tilastoja.

Keskiviikkopäivän aikana lunta kertyy vielä sentti–pari lisää, Mustala arvioi.

– Lumisade on jo vähenemässä.

Seuraava kunnon matalapaine on luvassa viikonloppuna. Sunnuntaina lämpötila voi nousta plussan puolelle.

– Siihen on nyt vielä aikaa, mutta näyttäisi että ensin satelee pitkään lunta, joka muuttuisi sitten räntäsateeksi, ehkä lopulta vesisateeksikin, Mustala ennustaa.

Helsingissä lunta on niin paljon, että osa kaupunkilaisista on ottanut sukset käyttöönsä. Katso alla olevasta Twitter-upotuksesta, miten sivakointi sujui keskiviikkona Lautatarhankadulla.

Ei oltu vielä ehditty hiekottaa. #työmatkahiihto#Helsinki#lumipic.twitter.com/zmQjCd7EKK — Kaupunkiympäristö (@HelsinkiKymp) 30. tammikuuta 2019

Kommentoi

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Palvelut