Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Tulevan asuntomessualueen sähköverkko liki 6 kuukautta myöhässä – Caruna perii silti tuplahintaa tilapäisen sähkön perusmaksusta

RAKENTAMINEN Sähköyhtiö Caruna lupaa, että alueen itäosan sähköverkko on käyttövalmiina tämän viikon keskiviikkona, mutta läntiselle alueelle verkkoa pitää vielä odottaa.

Melko tarkalleen vuosi sitten Caruna ja Tuusulan kunta kertoivat, että asuntomessualueen "sähköverkon rakentaminen alkaa toukokuussa ja valmista on lokakuussa 2018". Lokakuusta on lähes puoli vuotta aikaa eikä verkko ole vieläkään valmis.

Miksi?

– Käytämme eri urakoitsijoita ja pyrimme siten varmistamaan, että projektien aikataulut eivät viivästy urakoitsijan muusta työkuormasta johtuen, Carunan projektipäällikkö Ville Kähönen muotoilee Keski-Uusimaa-lehdelle.

Messualueella aikataulu on kuitenkin pettänyt. Myös Tuusula on harmissaan.

– Kunta on toistuvasti viestinyt Carunalle alueen kunnallistekniikan valmistumisaikataulusta ja siitä, että messutonteille saa ruveta rakentamaan lokakuussa, Rykmentinpuiston ohjelmapäällikkö Tuomo Sipilä kertoo K-U:lle.

Hän lisää, että asioista on keskusteltu aina kunnan ja Carunan johdon tasolla.

Aivan ilman sähköä messurakentajat eivät sentään ole. Caruna toimittaa alueelle tilapäistä sähköä, joka tulee kuitenkin kalliimmaksi kuin kiinteän verkon sähkö.

– Miksi Caruna ei vastaa aikatauluistaan ja rankaisee liittymäntilaajia korotetulla perusmaksulla omasta viivästymisestään, eräs rakentaja tivaa.

Kähönen perustelee kalliimpaa maksua Carunan liittymismaksuhinnastolla.

– Sen mukaisesti tilapäisistä liittymistä veloitetaan kaksinkertainen perusmaksu. Liittymän kytkentä ja mittarin asennus maksaa, mutta liittymismaksua ei veloiteta.

Entä milloin kiinteä verkko lopulta valmistuu?

– Itäisen alueen sähköverkko on käytössä keskiviikkona 20. maaliskuuta. Läntinen alue odottaa kaavamuutoksen vahvistusta, jonka jälkeen meillä on rakennusoikeus muuntamolle, ja sähköistys sille alueelle valmistuu tämänhetkisen tiedon mukaan huhtikuun loppuun mennessä.

Asiasta kertoi ensin Keski-Uusimaa.