Poliisi tutkii petosvyyhtiä Vantaalla – epäillyt mies ja nainen hankkivat toisten laskuun autoja ja koruja

Kuvituskuva. Arkistokuva.

Jukka Hämäläinen

Poliisi on tutkinut Vantaalla vuodenvaihteessa tapahtunutta laajaa petosvyyhtiä.

– Yksityishenkilön mukaan hänen nimissään oli oikeudetta otettu ja yritetty ottaa pikavippejä ja luottoja sekä tilattu matkapuhelimia. Saman henkilön tiedoilla ostettiin lisäksi kaksi ajoneuvoa, kertoo tapauksen tutkinnanjohtaja, rikoskomisario Mikko Kiiski

Kokonaisuudessa on poliisin mukaan syytä epäillä päätekijöinä vuonna 1986 syntyneitä naista ja miestä, jotka olivat pääosin saaneet nostetut varat haltuunsa. Heitä on myös syytä epäillä ajoneuvojen hankkimisesta.

Parivaljakon epäillään samalla ajanjaksolla nostaneen ja käyttäneen toisen asianomistajan tilille tulleita varoja noin 48 000 euron arvosta. Epäillyt pyrkivät häivyttämään petoksella haltuun saatujen varojen alkuperää hankkimalla arvokkaan ajoneuvon ja arvokoruja epäillyn lähipiirin hallintaan.

Poliisin haltuun on päätynyt ajoneuvoja, koruja ja petoksella hankittuja käteisvaroja yhteensä noin 60 000 euron arvosta.

– Rikosepäilyn mukaan rahoitusyhtiöille ja asianomistajille on aiheutunut yli 100 000 euron taloudellinen vahinko. Tekokokonaisuus täyttää sekä suunnitelmallisuuden että kokonaisarvioinnin perusteella törkeän tekomuodon niin petos-, maksuvälinepetos- kuin rahanpesuepäilyn osalta, Kiiski toteaa.

Epäilty rikoskokonaisuus siirtyy seuraavaksi syyteharkintaan.

Kommentoi

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Palvelut