Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Pihla Keto-Huovinen nousi eduskuntaan

Mäntsälästä kaksi kansanedustajaa.

Kokoomuksen Pihla Keto-Huovinen teki sen. Hän nousi eduskuntaan kokoomuksen viimeisenä kansanedustajana.

Paikka on vielä hieman epävarma. Ero kokoomuksen seuraavaksi eniten ääniä saaneeseen Raija Vahasaloon on selvä, lähes 400 ääntä, mutta kokoomus on Uudellamaalla kiinni viimeisessä eduskuntapaikassa.

Niskaan hengittävät perussuomalaiset. Perussuomalaisten pitäisi kuitenkin kiriä kokoomusta yli 200 äänellä, kun äänistä oli laskettu 96,9 prosenttia.

Näin Mäntsälä on saamassa kaksi kansanedustajaa, demarien Antti Rinteen sekä kokoomuksen Pihla Keto-Huovisen.

Molemmat läpipäässeet ovat myös Mäntsälän kunnanvaltuutettuja.

– Tämä oli työvoitto. Kun ajattelee, millä resursseilla ja tiimillä tämä on tehty, niin täytyy antaa suurensuuri kiitos mukana olleille, Keto-Huovinen sanoo.

Pienten lasten äiti, syyttäjä ja Aarnio-oikeudenkäynnissä ison työn tehnyt uusi kansanedustaja vietti vaalivalvojaisia Mäntsälässä yhden vaalitiimiläisensä, Jari Sillanpään Pihvi-Maja -ravintolassa.

– Kun lähdettiin vaalivalvojaisiin, mun poika sanoi, että äiti, kyllä sä pääset läpi. Poika tiesi paremmin, itse olin välillä niin epäileväinen, Keto-Huovinen sanoo.

Vaaliyönä olo on tyhjä kotiin palattua yhden jälkeen.

Mikä on tärkeää tulevalla vaalikaudella?

– Jaa-a, kysyit pahan. Perhevapaauudistus on varmaan sellainen asia, mikä tulee pian ratkottavaksi, Keto-Huovinen vastaa.