Eläkeläiskortilla ilmaiset kahvit

toimitus

Pilvinen, viileähkö kevätaamu K-Market Kaunismäen pihalla, jonne on tuotu pöytäryhmiä katoksen alle jäätelökioskin edustalle, ja tuoreen kahvin tuoksu leijailee ilmassa.

On tiistai, ja kauppiaat Mikko ja Suvi Pirkola ovat järjestäneet senioreille ilmaisen kahvituokion aamupäivälle.

Eläkeläiskorttia näyttämällä saa nauttia kahvista leivonnaisen kera, ja pääsee vaihtamaan kuulumisiakin siinä samalla.

– Päätin tulla paikalle nähtyäni ilmoituksen Facebookissa, olen töissä tässä lähellä niin sopi hyvin tulla, kertoo ensimmäisenä paikalle saapunut Arto Pietilä.

Hän on ollut eläkkeellä jo yhdeksän vuotta, mutta tekee yhä kirvesmiehen hommia oman kevyen aikataulun mukaisesti.

– Ihan hyvältä tuntuu tällainen tempaus, aion käydä tässä kahvilla aina tiistaisin kun ehdin. Asun tässä aika lähellä, niin voin vaikka koiran kanssa pyörähtää. Kesällä lämpimällä säällä tässä on varmasti kiva istuskella, Pietilä tuumailee.

Kahvia sekä leivonnaisia jakava kauppias Mikko Pirkola on samaa mieltä, ja kaupalla on jo varauduttu lisäämään pöytien määrää, jos lämpimämmät säät houkuttelevat paikalle paljon ihmisiä.

Ilmaiskahvien lisäksi kaikki muutkin asiakkaat ovat tervetulleita.

Idea seniorikahveihin lähti Villilän kauppias Kristiina Kanervon pienestä suuresta teosta perustaa tapaamispaikka kaupan yhteyteen senioreille, tukemaan senioreiden verkostoitumista ja ehkäisemään syrjäytymistä.

– Olemme itse saaneet tutustua moniin isovanhempiin, jotka ovat muuttaneet muualta Mäntsälään tukemaan lapsiensa arkea, olemaan tukiverkostona lastenlapsien hoitamisessa ja apuna arjen pyörityksessä.

– Heillä ei ehkä ole vielä ikäistään seuraa alueella ja halusimme osaltamme luoda paikan, jossa kohdata ihmisiä ja keskustella miten maailma makaa, kauppias Suvi Pirkola kertoo.

Tilojen puolesta tapaamisia ei ole mahdollista järjestää talvisin, joten siitä syntyi idea kesäkahvilasta.

Kauppiaiden ainoa odotus on, että joka tiistai saa juoda aamukahvit hyvässä seurassa.

Suurimpana toiveena on kahviseuran verkostoituminen keskenään, jotta seniorit löytäisivät toisistaan kavereita esimerkiksi lenkille tai päivätansseihin.

– Kysyin vappuna Mikolta, miksei senioreille ole mitään, kun lapsille oli järjestetty lettukestit, niin hän sitten kertoi tästä kesäkahvilasta ja senioreiden kahvitauosta. Asumme tässä lähettyvillä ja tämä on vakiokauppamme, joten päätimme ehdottomasti tulla paikalle, kertoo paikalle tullut Marja-Leena miehensä Kaukon kanssa.

– Tällainen tempaus katkaisee kivasti arkea, on mukava tulla tänne kahville höpisemään ja samalla kauppaan, aiomme tulla nauttimaan joka tiistai, tuumailee Kauko tyytyväisenä.

Kaupan ohitse koiransa kanssa kävelemässä ollut Irmeli Nordstrom yllättyi Mikko Pirkolan kutsuessa hänet nauttimaan kahvista veloituksetta. Hän kun ei ollut tiennyt tapahtumasta mitään.

– Varmasti ihana rupatella ja kohdata uusia ihmisiä, kunhan kelit tässä lämpenee. Muutin Mäntsälään vajaa pari vuotta sitten lähemmäs lapsiani ja lastenlapsia. Mikko (Pirkola) oli ensimmäinen kehen tutustuin, Nordstrom kertoo ja aikoo tulla toistekin kahvittelemaan.

Kauppias Pirkola oli tyytyväinen ensimmäiseen aamupäivään, joka sujui suurin piirtein odotusten mukaisesti, toki enemmänkin olisi voinut eläkeläisiä käydä.

– Kommenteista päätellen kuitenkin kaikki olivat tyytyväisiä toteutukseen ja lupasivat tulla myös jatkossa, oli kyllä tosi hyvä aamupäivä, Pirkola toteaa tyytyväisenä.

Kymmenisen eläkeläistä kävi nauttimassa ilmaisesta kahvista ja leivonnaisesta, musiikkikin soi rauhallisesti taustalla.

Info

Joka tiistai kello 10–11

Toukokuusta elokuun loppuun

K-market Kaunismäki

Ilmainen eläkeläiskorttia näyttämällä

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Keskustelu

Etusivulla nyt

 1. Jouko Mäkinen ansaitusti Vuoden mäntsäläläiseksi
 2. Maatalousyrittäjä Jussi Aalto otti härkäpavun viljelyyn kymmenen vuotta sitten – "Teollisuus kannusti tähän"
 3. Tuomioistuimissa peruttu jo noin 5000 istuntoa – Pihla Keto-Huovinen: Jutturuuhka tulossa ja jo ennestään pitkät käsittelyajat venyvät
 4. Ehnroosin mäelle nousee moderni koulu – tietotekniikka tekee digiloikan
 5. Puutarhakalusteilla on nyt kova kysyntä
 6. Norppien köllöttelyä katsottiin 1,2 miljoonaa kertaa, ensimmäistä kertaa nähtiin myös norppien välisiä kärhämiä – mutta missä on Pullervo?
 7. Nimitys: Suomen Suoramainonnan toimitusjohtajaksi Jari Mankonen
 8. Humanoidirobotit Pippuri ja Ellinoora saattelivat virtuaaliseen valmistumisjuhlaan – Keudasta valmistui yli tuhat ammattilaista
 9. Joku yritti polttaa suurpaaleja metsässä Mäntsälässä – "Jäljistä päätellen paalit oli sytytetty palamaan jo muutama päivä sitten"
 10. Hävityksen kauhistus Senaatintorilla – kirkkoherra sotketusta Tuomiokirkon muurista: "Jonkun yksittäisen tekijän aikaansaannoksia"
 11. Poliisi takavarikoi alaikäiseltä viinakauppiaalta kymmeniä litroja kirkasta viinaa Vantaalla
 12. Helsinkiin 400 uutta mopoksi rinnastettavaa sähköistä kaupunkipyörää – "Varteenotettava vaihtoehto työmatka-autoilulle"
 13. Yksi huume pk-seudulla nousee nyt ylitse muiden – "Käytetään ennätyksellisen paljon"
 14. Kielen värjäävästä hittikarkista ei toistaiseksi ole löytynyt vääryyksiä – tätä elintarvikelisäainetta on tutkittu
 15. Jokainen talo ja lato rekisteriin – parin vuoden kuluttua koko kunnan rakennuskanta on kartoissa ajantasainen

Näytä lisää

Luetuimmat

 1. Teetkö sinäkin tämän virheen kauppareissulla? – käsidesiäkin voi käyttää väärin
 2. Jokainen talo ja lato rekisteriin – parin vuoden kuluttua koko kunnan rakennuskanta on kartoissa ajantasainen
 3. Kuusikymppinen mies sai vakavia vammoja – Poliisi pyytää havaintoja törkeästä pahoinpitelystä Pohjois-Espoossa
 4. Joku yritti polttaa suurpaaleja metsässä Mäntsälässä – "Jäljistä päätellen paalit oli sytytetty palamaan jo muutama päivä sitten"
 5. Kouluvuosi saatiin päätökseen erilaisissa oloissa – Ehnroosin parakkikoululla yllättäviä etuja
 6. Saitko laskun tuotteesta, jota et ole hankkinut? Olet saattanut joutua identiteettivarkauden uhriksi, näistä merkeistä sen tunnistaa
 7. Pääkirjoitus: Aina ei voi olosuhteitaan valita, mutta asenteen voi
 8. Sepänmäen käsityömuseo avautuu poikkeusjärjestelyin
 9. Kaksi loukkaantui ulosajossa moottoritiellä Mäntsälässä
 10. Jouko Mäkinen ansaitusti Vuoden mäntsäläläiseksi
 11. Nyt loppuu mentolitupakan käryttely: Makusavukkeiden viimeinenkin linnake kielletään tiistain jälkeen – HS: Lakia on jo alettu kiertää
 12. Posti kolahtaa laatikkoon kesällä nykyistä harvemmin – Koronaviruksen kurittama Posti aloittaa yt-neuvottelut
 13. Poliisi takavarikoi alaikäiseltä viinakauppiaalta kymmeniä litroja kirkasta viinaa Vantaalla
 14. Poliisi epäilee: Juomatölkkejä 134-metrisestä tornitalosta nakelleet ovat alle 25-vuotiaita miehiä – "Ohikulkijat joutuivat väistelemään korkealta pudonneita tölkkejä"
 15. Hus: Koronaviruspotilaita enää 1,7 prosenttia hengitystieoireisista, potilaita joutunut uudelleen teholle sekavuuden takia

Näytä lisää