Epäily: Koirat sytyttivät asuntopalon Tuusulassa – kuva näyttää, miten pyörtyneet eläimet elvytettiin

Koirille annettiin lääkehappea. Pentu virkosi noin vartin jälkeen. Keski-Uudenmaan pelastuslaitos

Tero Vähämäki

Koirat saattoivat ruokaa tavoitellessaan aiheuttaa tulipalon Tuusulassa, kertoo Keski-Uusimaa.

Keski-Uudenmaan pelastuslaitos sai hälytyksen Tuusulan Paijalaan hieman ennen kello 11 torstaina.

Ensitietojen mukaan kyseessä oli rakennuspalo osoitteessa Halkivahantie 2. Pelastuslaitos saapui paikalle peräti seitsemän yksikön voimin.

Perillä selvisi, että kaksikerroksisen luhtitalon alakerran asunto oli täynnä savua. Asukkaat eivät olleet paikalla, mutta yläkerran naapurit kertoivat, että asunnossa oli kaksi koiraa.

– Liekkejä ei näkynyt, koska asunto oli sen verran tiivis, että kärsi happivajeesta. Tämä on normaalia uusissa asunnoissa, Keski-Uudenmaan pelastuslaitoksen päivystävä palomestari Tomi Airaksinen kertoo K-U:lle.

Airaksinen kertoo, että molemmat koirat hengittivät, mutta olivat tajuttomia. Eläimet siirrettiin talon kuistille, jossa ensihoitaja antoi niille lääkehappea.

– Koirat rupesivat virkoamaan ensihoitajan ansiokkaan työn ansiosta. Pentu nousi jaloilleen noin vartin päästä ja myös isompi koira alkoi liikuttaa päätään, Airaksinen sanoo K-U:lle.

Alkava palo sai palomestarin mukaan alkunsa keittiöstä, todennäköisesti liedestä.

Lieden päällä oli koiranruokaa, joten palomestarin mukaan on mahdollista, että sitä tavoitellut koira on vahingossa laittanut lieden päälle.

Pelastuslaitos joutui tuulettamaan asunnon perusteellisesti. Työt jatkuivat vielä pitkään palon jälkeen. Airaksinen kertoo, että savu oli levinnyt myös yläkerran asuntoon, jonka asukkaat olivat kotona, mutta tilanteesta ei aiheutunut henkilövahinkoja.

Kommentoi

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Palvelut